Emlak


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Türk turizminin gözde merkezlerinden Bodrum'un Türkbükü mahallesindeki iki arsa için 2022 yılında ihaleye çıktı. 

39 bin 509 metrekare ve 3 bin 645 metrekare büyüklüğündeki iki arsa ihalesini, Pasifik Hoding bünyesindeki Pasifik GYO ve Posifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. İş Ortaklığı, 7 milyar 770 milyon lira teklifle kazandı. 

Arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı yüzde 45 olarak açıklanırken, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri ise 3 milyar 496 milyon 500 bin lira olarak belirtildi. 

Emlak Konut ile Pasifik GYO arasındaki 'Parsel Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' sözleşmesi, 12 Mayıs 2023 tarihinde imzalandı. 

EMLAK KONUTTAN 'TASFİYE' AÇIKLAMASI

Emlak Konut GYO, Bodrum Türkbükü'ndeki arsa ihalesine ilişkin bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yeni bir açıklama gönderdi. Emlak Konut, yaklaşık 3 yıl önce imzalanan sözleşmenin 'tasfiye protokolü' kapsamında karşılıklı olarak sona erdirildiğini açıkladı. Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimiz Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile PASİFİK GYO A.Ş. & PASİFİK GAYR. YAT. İNŞ. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI arasında 12.05.2023 tarihinde imzalanmış bulunan "Muğla İli, Bodrum İlçesi, Türkbükü Mahallesi 328 Ada 5 Parsel ve 261 Ada 1 Parsel Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"ne ilişkin sözleşme, proje geliştirme, imalat ve satış faaliyetlerine başlanılmadan önce taraflar arasında akdedilen Tasfiye Protokolü kapsamında karşılıklı olarak sona erdirilmiştir."

PASİFİK GYO'DAN DA AÇIKLAMA

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. de konuya ilişkin KAP'a açıklama yaptı. Pasifik GYO açıklamasında, "Şirketimiz ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. arasında 12.05.2023 tarihinde imzalanmış bulunan "Muğla İli, Bodrum İlçesi, Türkbükü Mahallesi 328 Ada 5 Parsel ve 261 Ada 1 Parsel Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"ne ilişkin sözleşme, proje geliştirme, imalat ve satış faaliyetlerine başlanılmadan önce taraflar arasında akdedilen Tasfiye Protokolü kapsamında karşılıklı olarak sona erdirilmiştir" denildi. 

patronlardunyasi.com