Medya


Daha önce bir kez SHP'den, bir kez de CHP'den Beyoğlu belediye başkan adayı olan usta oyuncu Halil Ergün, AK Parti'ye oy verdiğini açıklayınca sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasına girdi.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin danışmanı Latife Tekin, Halil Ergün, Kutlu Ataman ve Yasemin Mori konuk olarak katıldığı; Habertürk'te yayınlanan 'Balçiçek İlter ile Memleket Hali' programına Halil Ergün'ün sözleri damgasını vurdu.

Halil Ergün’ün, "Başbakan'ı seviyorum ve geçen seçimde oyumu AKP’ye verdim" sözleri dikkat çekti.

Sol görüşlü bir oyuncu olarak bilinen Halil Ergün’ün AKP’ye oy verdiğini açıklaması üzerine sosyal medya adeta yıkıldı.

Ergün, 1994 yerel seçimlerinde SHP adına Beyoğlu'ndan, 1999 yerel seçimlerinden de yine Beyoğlu'ndan CHP adına başkan adayı olmuş ancak seçilememişti.

Programda Kutluğ Ataman’ın da "Türkiye’de politika yapan tek parti AKP’dir" sözlerine Latife Tekin tepki göstererek BDP’nin de politika üreten bir parti olduğunu söyledi.

Programda bir diğer şok ise Muhteşem Yüzyıl'ın danışmanı Latife Tekin'in sözleriyle yaşandı. Latife Tekin, Ergün'ün bu açıklamalarının ardından "Siz de yandaş olmuşsunuz, işleriniz açılır artık" dedi. Bunun üzerine Ergün, Balçiçek İlter'e dönerek "Bize sataşıyor Balçiçek Hanım" diyerek tepkisini gösterdi.