Patronlar


Ödemiş’te Bozdağ ve Gölcük arasındaki dağlardan alınan cevher numuneleri, DEÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında analiz edildi.
      Bir ton topraktan ortalama 14.5 gram altın elde edilebileceği belirlenirken, MTA’nın bölgede yaptığı incelemeler devam ediyor.
      Altın arama ruhsatı alarak analizleri yaptıran Meta Madencilik Araştırma Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi sahibi Abdullah Şentürk, Osmanlı döneminden bu yana bölgede altın arama yönünde çalışmaların devam ettiğini belirterek, üniversite raporlarıyla bölgede altın varlığının kanıtlandığını bildirdi.
      Dünyadaki madenlerde bir ton toprak başına ortalama 4-5 gram altın çıkarılırken, bölgedeki kapasitenin 14.5 grama kadar çıkabildiğine dikkati çeken Şentürk, ayrıca bölgedeki altının siyanürsüz yöntemlerle çıkarılabileceğini söyledi.
      Şentürk, Gölcük Belediyesi sınırları içinde kalan bölgedeki 400 dekarlık bölge için maden ruhsatı alarak, Türk ya da yabancı ortaklarla altın çıkarmak istediklerini söyledi.
      Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bölgedeki zengin altın yataklarının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, "Şu anda MTA inceleme ve çalışmalarını sürdürüyor. Altının siyanürsüz çıkarılabilme ihtimalinin bulunmasına seviniyorum. Altın madenini işletecek kuruluşlara her türlü desteği veririz" dedi.
      Ödemiş Kaymakamı Mesut Kırcalı da bölgedeki maden cevheri rezervinin ortaya çıkmasından sonra çalışmalara başlanması halinde işletmecilere gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
      Metalurji Mühendisi Mehmet Şanlı ise yapılan analizde, bölgede altın ve gümüş madeninin yanı sıra osmiyum, iridyum, rutenyum, renyum elementlerinin de saptandığını, bu elementlerin ekonomik değer açısından altından daha değerli olduğunu kaydetti.