Şirketler


Nike hisseleri Çarşamba günü seansın açılmasından kısa süre sonra %13'e varan düşüşle, son 11 yılın en düşük gün içi seviyesine indi. Şirket, yatırımcılara gelirin mevcut çeyrekte düşmesinin beklendiğini ve takvim yılının geri kalanında da gerileyeceğini bildirdi.

Çin'deki zayıflık ve adeta serbest düşüşe geçen Converse satışları, yönetimin en büyük zorlukları arasında yer alıyor.

"Orada öylece oturup her şeyin harika olduğunu söyleyemezsiniz," dedi Hill, Nike'ın beklentilerini paylaştığı yatırımcı çağrısına atıfta bulunarak. "Açıkçası, farklı olması gerekiyordu." 

GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ HİSSESİ YÜZDE 35'TEN FAZLA GERİLEDİ

Hill, Ekim 2024'te görevi devraldığında selefinin attığı bazı adımları geri çevirmeye çalıştı; işi yeniden spora odakladı ve şirketin toptan satış ortaklarıyla ilişkilerini onarmaya girişti. Strateji değişikliğine rağmen, hisseler Hill'in görevi devralmasından bu yana %35'ten fazla geriledi.

Hill, stratejisinin bazı bölümlerinin "istediğimden çok daha uzun sürdüğünü" söyledi. Şirketin sonuçları karma bir tablo çizdi; Kuzey Amerika ve koşu kategorisi gibi alanlarda iyileşme olsa da bu, yatırımcıları ikna etmeye yetmedi.

"KAYBETMEKTEN NEFRET EDİYORUM"

Nike'ın mali işler direktörü (CFO) Matthew Friend de benzer bir görüş dile getirdi. "İleriye dönük tahminlere baktığımızda, işin gidişatının aşağı yönlüye döndüğünü biliyorduk." Friend, çalışanlara bütçeleri konusunda dikkatli olmaları, yalnızca mantıklı olan yerlerde harcama yapmaları gerektiğini söyledi.

"Şimdiye kadar yaptığımız gibi maliyetleri dikkatle yönetmeye devam edeceğiz," dedi CFO. "Bunun içeride bir gerilim yarattığının farkındayım, ancak bilmenizi isterim ki bu gerilimin nedeni işimizin doğru yönde ilerlemiyor oluşu."

Hill, "Kaybetmekten nefret ediyorum ve bazı alanlarda yapmamız gereken işler var," diye ekledi.

patronlardunyasi.com