Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, Kayserispor'u 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşırken, gollerden birini penaltıdan Fernando Muslera kaydetti. Muslera'nın attığı penaltı golü, Avrupa'da da geniş yankı uyandırdı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ise Eyüpspor maçının ardından Uruguaylı file bekçisinin penaltı kullanmasını eleştirdi. Portekizli teknik direktörün 2003 yılında Porto'nun başındayken kaleciye penaltı attırdığı ortaya çıktı.
Galatasaray, Süper Lig'in 36. haftasında Bellona Kayserispor'u Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz ve Fernando Muslera'nın (P) golleriyle 3-0 kazandı ve 89 puanla bitime 2 hafta kala şampiyon oldu.
Teknik Direktör Okan Buruk önderliğindeki sarı-kırmızılı ekip, üst üste 3, toplamda da 25. şampiyonluğunu kazandı.
Kayserispor karşılaşmasının 89.dakikasında Galatasaray, Alvaro Morata ile penaltı kazandı. 2-0 önde olan Galatasaray'da kazanılan penaltıyı son sezonunu yaşayan Fernado Muslera kullandı.
Kazanılan penaltıda topun başına geçen Uruguaylı file bekçisi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 3-0 oldu.
AVRUPA MUSLERA'YI KONUŞTU
Fernando Muslera'nın penaltısı, Avrupa basınında da oldukça konuşuldu. İtalya, Hollanda, Portekiz'den birçok kuruluş, penaltıya yer verdi.
MOURINHO'DAN PENALTI ELEŞTİRİSİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ise Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada bu durumu eleştirmişti.
"SEZON İÇİNDEKİ HİKAYELERİN ÖZETİ OLDU"
Jose Mourinho, "Şampiyonluk kutlayış biçimi sizin insani durumunuzu gösterir. Taraftarlar ayrıdır ama kulüp olarak yaptıklarınız sizi gösterir. Bugünkü şampiyonluk kutlamaları sezon içindeki hikayelerin özeti gibi oldu. 2-0'ken kaleciye penaltı attırmaları onların nasıl bir insani boyutta olduklarını göstermeleri için harika bir görüntü oldu." ifadelerini kullandı.
22 YILLIK DETAY ORTAYA ÇIKTI
Bu sözlerin ardından Jose Mourinho'nun 2003 yılında Porto'nun başındayken kaleciye penaltıya attırdığı bir maç ortaya çıktı.
Portekiz Kupası'nda Varzim ile karşılaşan Mourinho'nun ekibi rakip 10 kişiyken penaltı kazandı.
SANTO'YA PENALTI ATTIRDI
Skorun 6-0 olduğu müsabakada penaltıyı kaleci Nuno Esprito Santo kullandı. Penaltı atışını gole çeviren Santo durumu 7-0 yaptı.
AHMET ÇAKAR'DAN PAYLAŞIM
Ahmet Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuya dair olay yaratan ifadelerde bulundu.
Çakar, "Yahu Jose Mourinho sen ne terbiyesiz ne yalancı bir adammışsın. Dün gece Muslera'nın penaltı kullanmasını sportif ahlaksızlık olarak nitelendirmiştin. Porto'nun hocası iken sen de kalecine penaltı kullandırmışsın. Artık konuştukça batıyor rezil oluyorsun. Bu çok önemli değil ama Fenerbahçe'ye ağır zarar veriyorsun." dedi.
patronlardunyasi.com