Gökmen Mert KURAL
YATIRIM GÖRÜŞMESİNİ BÜYÜKELÇİ DUYURDU
Sektörün en önemli oyuncularından biri olan Emaks Aksesuar, Mısır’da yatırım yapmak istiyor. Bu duyuruyu, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen duyurdu. Sosyal medyadan açıklamada bulunan Şen, “Mısır'da tekstil aksesuarları (düğme) sektörüne yatırım yapma kararı alan Emaks firmasının sahibi Haluk Ceylan ile ülkedeki yatırım ortamını ve fırsatlarını konuştuk” dedi.
İHRACATÇI BİRLİĞİNİN YÖNETİCİSİ
40 yıllık geçmişi olan Emaks, tekstil aksesuarları, özellikle de düğmeler konusunda en önemli şirketlerden biri. Şirketin CEO’su olan Birkan Haluk Ceylan, Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD) Yönetim Kurulu Üyesi.
Ocak ayında bazı Türk firmaları, 2025 yılında Mısır'a, özellikle tekstil sektöründe en az 300 milyon dolar tutarında yeni yatırım yapmayı planladıklarını duyurmuştu.
patronlardunyasi.com