ABD'li giyim üreticisi Levi Strauss, üç çalışanı hedef alan sosyal mühendislik yöntemiyle gerçekleştirilen bir siber saldırının ardından şirket sistemlerine yetkisiz erişim sağlandığını bildirdi. Şirket, ilk incelemelere göre bazı kurumsal bilgilerin ele geçirildiğini açıklarken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve faaliyetlerin kesintiye uğramadığını belirtti.
ŞİRKETLERİN HASSAS VERİLERİ ÇALINIYOR
Giyim üreticisi, hassas verileri çalan ve operasyonları aksatan siber saldırılar ve fidye yazılımı olaylarında artışla karşı karşıya kalan, dünya çapındaki büyük firmaların giderek artan listesine katılmış oldu.

SON 5 HAFTADA 200’DEN FALZA ŞİRKETE TUZAK KURULDU
Reuters tarafından incelenen Google ve internet istihbarat verileri, telefon görüşmelerini kullanarak kurbanların sistemlerini ele geçiren fidye isteyen bilgisayar korsanlarının geçtiğimiz ay düzinelerce önde gelen ABD finans kurumunu ve diğer işletmeleri hedef aldığını gösterdi. Veriler, siber suçluların son beş haftada Levi Strauss da dahil olmak üzere 200'den fazla şirket için dijital tuzaklar kurduğunu ortaya koydu.
Levi's, geçen ay, yüksek gelirli tüketiciler arasında premium denim ürünlerine olan talebin güçlü kalacağına dair bir beklenti ile yıllık net satış tahminini yükseltmişti.
patronlardunyasi.com