Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre alarm, yerel saatle 13.00 sıralarında gemiye yüklenmek üzere hazırlanan Avrupa paletlerinden birindeki dikkat çekici bir nesnenin güvenlik sistemlerini harekete geçirmesiyle başladı. Bunun üzerine liman çevresinde 150 metrelik güvenlik çemberi oluşturuldu.
Geminin iskele (backbord) tarafı boşaltılırken, güvertede bulunan yolculardan da tahliye bölgesinin dışındaki karşı tarafa geçmeleri istendi. Güvenlik önlemleri kapsamında yaklaşık 2 bin kişi gemi ve terminal alanından uzaklaştırıldı.
Olay yerine çok sayıda polis ve uzman ekip sevk edilirken, inceleme yapmak üzere bomba imha ekibi de çağrıldı. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından saat 15.15 civarında alarmın asılsız olduğu ortaya çıktı.
Yapılan incelemelerde şüpheli yükün aslında çelik halatlardan oluştuğu belirlendi. Patlayıcı tespitine yönelik sensörlerin yanlış alarm verdiği, bunun da büyük ihtimalle teknik bir arızadan kaynaklandığı ifade edildi. Yetkililer, olay boyunca herhangi bir güvenlik tehdidinin bulunmadığını vurguladı.
2025 yılında hizmete giren kruvaziyer gemisinin, tur operatörü TUI Cruises tarafından planlanan program doğrultusunda çarşamba günü Oslo'ya dört günlük bir sefer gerçekleştirmesi bekleniyor.
patronlardunyasi.com