Patronlar


Dünyanın etkin siyasi liderlerin yanı sıra iş dünyası, basın-yayın ve akademi çevrelerinin en önde gelen temsilci ve uzmanlarının bir araya geldiği Bilderberg Toplantıları'nın bu yıl gerçekleştirilmeyeceği açıklandı. 

TOPLANTILARIN GİZLİ OLMASI ŞÜPHE UYANDIRIYOR

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı, gizli oturumlarla gerçekleştirilen Bilderberg Toplantıları'nda konuşulanlar net olarak kamuoyuna aktarılmıyor. Toplantılarla ilgili kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşılmaması, yıllardır tüm şüpheleri bu toplantılar üzerine çekiyor. Daha önce Türkiye'de de üç kez gerçekleştirilen toplantılara, Türkiye'den de iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katılmıştı.

GEREKÇE AÇIKLANMADI AMA KORONAVİRÜS...

Bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan toplantıların iptal edilmesi hakkında bir gerekçe sunulmazken, Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle toplantıların gerçekleştirilmediği tahmin ediliyor.

TOPLANTILARA TÜRKİYE'DEN KİMLER KATILIYOR?

Bu masonik toplantıya Türkiye’den bu yıl katılanlara gelince Ömer Koç ilk sırada.Columbia Üniversitesi mezunu Ömer Koç, Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı. Mustafa Koç’un ölümüne kadar Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesiydi. Küresel elitin yakından tanıdığı bir isim.

*Ünal Çeviköz, ikinci isim. Emekli büyükelçi. CHP 27. Dönem İstanbul milletvekili.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk grubu üyesi 1994 yılında NATO’nun Moskova’daki Enformasyon Bürosu’nu açmakla görevlendirildi. Bunu müteakip NATO-Rusya Kurucu Senedi’ni hazırladı 2009 yılında Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolleri hazırlamıştı.

*Evren Balta, Özyeğin üniversitesinde siyaset bilimi öğretiyor.

‘Küresel Diyalogda Rusya Programı’nda araştırmacı ve New York Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programında (2017-2018, New York, ABD) Fulbright desteği ile misafir öğretim üyesi olarak bulundu .

*Selva Demiralp de Koç üniversitesinde bir akademisyen. Kaliforniya Üniversitesi’nde ekonomi lisansı ve doktorası var. 2000-2005 yillari arasinda fed'de (Amerikan’ın küresel çete bankası) çalıştı ve Koc Üniversitesinde doçent olarak çalışmakta.

*Metin Sitti de akademisyen. Max Planck Enstitüsü’nde direktörlük görevine getirilen ilk Türk ünvanını taşıyor. Doktorasını Tokyo üniversitesi’nden almış.