Patronlar


Deniz tutkusuyla tanınan Rahmi Koç, tekneyle dolaşma hayalini 19 Eylül 2004'te Kalamış Marina'da başlattığı yolculuk ile gerçeğe dönüştürürken, 7 Temmuz'da yine Kalamış Marina'ya bağlanacak. Koç ve
dünya turunu birlikte gerçekleştirdiği Nazenin IV mürettebatı, Setur Marina'da gerçekleştirilecek 'Hoşgeldin Partisi' öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

Rahmi Koç ve yelkenlideki 7 mürettebat, dünya turu boyunca çok sayıda limana demir atarken, boğaz, kanal aştı ve ada gezdi. Ekip, 5 etaptan oluşan yolculuk sırasında bazı bölgelerde uzun süre kalarak bölgenin tarihi ve turistik yerlerini keşfe koyuldu. Molaların da verildiği yolculuk sırasında Rahmi Koç, zaman zaman Türkiye'ye döndü.

İstanbul'dan ayrıldıkları günden beri yaklaşık 40 bin deniz mili yol kat eden Koç, yolculuk süresince Yunanistan, İtalya, Fransa, İspanya, Cebelitarık Boğazı, Kanarya adaları, Karayipler ve Atlantik okyanusunu aştı.

Yolculuğunun 3. etabı olan Tahiti-Yeni Zelanda etabı için 5 Mayıs 2005'te yola çıkan ekip, yolculuğun 4. etabına ise Yeni Zelanda'dan başladı. Avustralya, Singapur, Phuket adasının ardından bu yılın Mayıs ayında yolculuğun son etabına başlayan Koç ve mürettebat, Sri Lanka, Hindistan, Yemen, Kızıldeniz, Hurgada, Mısır ve Süveyş kanalını aşarak önümüzdeki günlerde Türkiye'ye dönecek.

'ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM'

Rahmi Koç, geçtiğimiz hafta sonu mütevelli heyeti başkanı olduğu Koç Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 2 yıldan beri denizden dünyayı dolaştığını, törene katılmak için seyahatini Mısır'da kestiğini anlatmıştı.

Koç, 'Her iş planlandığı gibi giderse 7 Temmuz'da Kalamış Marina'ya bağlanacağız. Seyahatim boyunca değişik ülkeleri, değişik kültürleri, değişik insanları ve değişik yaşam tarzlarını gördüm. Çok şey öğrendim, çok ders aldım, çok tecrübe edindim. Böylece insan dünyanın ne olduğunu gayet iyi anlıyor' diye konuşmuştu.

Gençlere imkan buldukça ister hobi, ister iş münasebetiyle olsun dünyayı tanımaya çalışmaları tavsiyesinde bulunan Koç, bu şekilde çeşitli ülkelerdeki insanların yaşayış tarzlarını, kafa yapılarını daha iyi anlama imkanı bulunacağını söylemişti.