Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla Ankara’daki konutunun önünde gazetecilerle bayramlaştı.
Kılıçdaroğlu burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
"SAYIN BAHÇELİ İLE BAYRAMLAŞTIK"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde oldu:
"Sayın Bahçeli, aradı, teşekkür ettim kendisine. Doğal olarak her bayramda bir şekliyle bayramlaşıyorduk. Sayın Bahçeli'nin öyle kibar bir özelliği var, arar. Zaten bayramlaşmada başka konular doğal olarak konuşulmaz, görüşülmez. Onların iyi niyetleri, mesajları oluyor. Bizim de iyi niyetlerimiz, mesajlarımız oluyor. Karşılıklı teşekkür ederek telefonları kapatıyoruz. Sayın Özgür Özer ile bir görüşme olmadı ama olur tabii. Niye olmasın? Bayramlaşma da olur, tabii niye olmasın?"
"ELİMDE OLSA YARIN KURULTAYA GİDERDİM"
"Ayrışmak doğru değil. Bizim partinin itiraz kültürü var, bu partiyi diri tutar. Kurultay yapılacak. Tedbir kararı kalktıktan sonra yasal zeminde kurultay yapılacak. Olayın bütün ayrıntılarını arkadaşlarla beraber görüşeceğiz. Hukukçular ile bir araya gelip oturup konuşacağız. Kurultayı nasıl yaparız en kısa sürede bunları konuşacağız. Kurultay olacak çare yok. Benim elimde olsa yarın kurultaya giderim."
"İHRAÇ ETMENİN DE KURALLARI VAR"
"Genel Başkanın nasıl seçileceği belli. Kurultayı devre dışı bırakamazlar. Bu davanın tarafı değilim. Bize böyle bir karar geldi. Bir parti yönetimi hukuk içinde ciddiyetle yapılır. Dedikodularla iş yapılmaz. İhraç söylentisi dedikodu.İhraç varsa açarsın partinin tüzüğünü o kurala göre yaparsın. Ben seni beğenmedim partiden ihraç edeceğim diye birşey olmaz. İhraç etmenin de kuralları var, kurallara uymamız gerek."
"Partinin hukukuna uyacaksınız. Grup Başkanı nasıl seçilir, divana oturacak arkadaşlar nasıl seçilir? Partinin tüzüğü var, onlara uymak zorundayız."
"BEN DE İÇİM BURKULARAK İZLEDİM"
"Hiçbir dönemde olmayan bir gerçekle karşılaşıyoruz. Bir partinin kapısı mı kapatılır vatandaşa milletvekiline. Bir gerekçe ile anlatılması gerekiliyor. Orası kimsenin mülkiyetinde değildir, halka ait bir yer orası. Nasıl almazlar içeri. Ben de içim burkularak izledim. Olmamalıydı. Milletvekilleri girseydi ne olacaktı? CHP tarihinde hiçbir zaman kapılar kapatılmadı. Genel Merkezde akıl tutulması yaşandı."
"MEDYA TEK TARAFLI YAYIN YAPIYOR"
"Medyanın tek taraflı yayın yaptığını biliyorum. Niye böyle bir yayın yapıyorlar onu da anlamıyorum. Hiç düşünmediğim söylemediğim sözler yazılıp çiziliyor. Halka doğru bilgileri verecek medya. Bizim hatalarımız da eksiğimiz de olmuştur. Hatamızı hatırlatan biri olduğunda teşekkür ederiz."