Kadınlar EuroLeague finalinde Türk derbisi heyecanı yaşandı. Zaragoza'daki dev mücadelede karşı karşıya gelen Galatasaray Çağdaş Faktoring ve Fenerbahçe Opet, Avrupa basketbolunun en prestijli kupasını müzesine götürmek üzere kozlarını paylaştı. Ligde oynanan final serisinde rakibini 3-0 yenen sarı-lacivertliler, EuroLeague finalinde de rakibini 68-55 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.
Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Opet, tarihinde 3. kez kupayı müzesine götürdü. Bu 3 şampiyonluğun tamamı son 4 sene içerisinde geldi.
1. Çeyrek: G.Saray Çağdaş Faktoring 16-17 F.Bahçe Opet
Devre: G.Saray Çağdaş Faktoring 32-37 F.Bahçe Opet
3. Çeyrek: G.Saray Çağdaş Faktoring 45-51 F.Bahçe Opet
TÜM KULVARLARDA ŞAMPİYON
Galatasaray Çağdaş Faktoring'i yenerek Kadınlar EuroLeague'de de şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe Opet, böylelikle bu sezon yer aldığı tüm kulvarları şampiyonlukla sonuçlandırdı. Sarı-lacivertlilerin bu sezon kazandığı kupalar şu şekilde:
-EuroLeague
-Türkiye Ligi
-Türkiye Kupası
-Cumhurbaşkanlığı Kupası
patronlardunyasi.com