Ekonomi


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, ''Her İşletmeye bir İTO Projesi'' kapsamında hazırlanan ODAM programı sayesinde üyelerin kendi çalışmalarını kolaylaştıracağını, ister doğrudan ister dolaylı olsun Oda'nın tüm hizmetlerini bileceğini ve onlardan istifade edebileceğini bildirdi.

      İTO tarafından yürütülen proje kapsamında hazırlanan ODAM yazılımı, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Yalçıntaş, 2005 yılında başkan olduğu zaman bir üyenin kendisine, "Siz başkan olarak bize ne yapacak sınız?" diye sorduğunu hatırlatarak, "O zamanda Oda çok şeyler yapıyordu ama anlatamıyordu. Artık üyelerimiz bunu bizzat görecek" dedi.

Yalçıntaş, projenin İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini, bununla kalkınma ajanslarının verimli bir şekilde kullanılması halinde ne denli başarılı sonuçlara imza atıldığının görüldüğünü vurguladı.

      Bir yazılım programı olan ODAM'ın ''Her İşletmeye bir İTO Projesi''nin somut bir sonucu olduğunu ifade eden Yalçıntaş, bu projeyle bilişim teknolojilerindeki gelişmeler kullanılarak İTO ile üyeleri arasında klasik iletişim yöntemlerinin ötesine geçildiğini vurguladı.

      Hizmetlerin elektronik ortama geçirilmesinde önemli bir yer tutan yazılımın, geliştirdiği konsept ile Oda ve üyeleri arasında interaktif bir platform kuracağının altını çizen Yalçıntaş, ''ODAM yazılımı ya da daha kapsayıcı adıyla 'Her İşletmeye bir İTO Projesi'', Odamızla 350 bin üyemiz arasındaki iletişimi en üst düzeye çıkaracak. Bizim her çalışmamızın merkezinde üyemiz olduğu gibi, üyemiz de bizim her faaliyetimizden haberdar olmalıydı. İşte bu haberdar olma vasıtalarından bir tanesi de bugün tanıtımını yaptığımız ODAM yazılımıdır. Bu program sayesinde üyelerimiz, kendi çalışmalarını kolaylaştıracak, ister doğrudan ister dolaylı olsun tüm hizmetlerimizi bilecek ve onlardan istifade edebilecektir'' diye konuştu.
      
     ''Dijital köprüler kurulacak''
     
     Yalçıntaş, kamu niteliğindeki meslek kuruluşları olarak kendilerinin çok önemli sorumluluklar üstlendiklerini, ''Her İşletmeye bir İTO Projesi''nin aslında Oda'nın yeni nesil hizmetlerinden biri olduğunu ve projeyle oluşturulan platformun sadece İTO üyelerine özel bir kapı niteliği taşıdığını belirterek, bu platformun Oda'yı 350 bin üyesinin ofisine götüreceğini ve böylelikle Oda ile üye arasında bilgi değişimine elverişli dijital köprüler kurulacağını kaydetti.

      Dijital köprünün kurulmasının ODAM yazılımının yüklenmesiyle mümkün olacağını, bu nedenle yazılımın DVD ortamında üyelere dağıtılacağını ve yazılımın İTO web sitesi tarafından da desteklendiğini anlatan Yalçıntaş, yazılımı kullanan üyelerin İTO referansı ile güvenli bir şekilde başka bir oda üyesi ile işbirliği fırsatı yakalayabileceklerini vurguladı.

      Bu yazılımla birlikte düzenledikleri tüm seminer, toplantı ve eğitim programlarının takip edilebileceğini belirten Yalçıntaş, ''Burada ayrıca 20'ye yakın akademisyen ve konusunda uzman profesyonel ile hazırlanan İş Geliştirme Merkezi de bulunuyor. Bu merkez 400'e yakın alt başlıkta güncellenebilir nitelikte önemli bir bilgi havuzuna sahiptir'' dedi.

Yazılım için 100 üye ile anket yaptıklarını ve 5 üzerinden 4.5 puan aldığını belirten Yalçıntaş, yakında e-imzanın çıkması ile birlikte İTO'ya gelmeden her türlü belgeninde alınabileceği müjdesini verdi...