Ekonomi


Sultanahmet Meydanı'nda sabah saatlerinde Suriye kökenli olduğu değerlendirilen bir canlı bomba saldırısında, 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. İşte başkanların olayla ilgili açıklamaları:

İSTANBUL HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (İHKİB)
BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ: HEDEF TÜRKİYE’NİN TURİZMİNİ SABOTE ETMEK


Türkiye’nin turizm merkezlerinden Sultanahmet’teki menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu tür eylemlerin bizleri yıldıramayacağının bilinmesi gerekiyor. Eylem için, turistlerin İstanbul’daki en önemli uğrak noktası olan Sultanahmet’in seçilmesi, yabancıların Türkiye’ye gelmesini engellemeyi amaçladığını gösteriyor. Burada açık bir şekilde Türkiye’nin imajını sarsarak turizmini sabote etmek istedikleri anlaşılıyor. Ancak bunu hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekler.

İTO BAŞKANI ÇAĞLAR: KÜRESELLEŞEN TERÖRÜN HEDEFİ BÜTÜN İNSANLIK 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"İstanbul’un tarihi ve turistik bölgesi Sultanahmet'te vatandaşlarımıza, ülkemizi ziyarete gelen turistlere yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı nefretle lanetliyorum. 

Üzülerek belirteyim; küresel bir boyut kazanan terör artık dil, din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef almaktadır. 

Bu saldırı bir kez daha göstermektedir ki, terörün Doğu’su Batı’sı, Avrupa’sı Asya’sı yoktur. Yaşadığımız bu acı olay hükümetimizin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Dileğimiz bu gerçeği teröre destek veren tüm ülkelerin daha fazla masum insanın ölmelerine fırsat vermeden bir an evvel görmeleridir. 

İstanbul iş dünyası olarak sonuna kadar terörün karşısında ve terörün kökü kazınana kadar ne olursa olsun devletimizin yanındayız."
 
BİRLEŞMİŞ MARKALAR DERNEĞİ (BMD) BAŞKANI SAMİ KARİYO:
TEPKİMİZİ NORMAL HAYATIMIZI SÜRDÜREREK VERECEĞİZ


Ülkemizin dünyaya açılan yüzü Türk markaları olarak Sultanahmet Meydanı’ndaki saldırıyı lanetliyoruz. Bu tehdide en etkili yanıtı normal hayatımızı sürdürerek vereceğimize inanıyorum. Bugün cesaretimizi göstermenin en iyi yolu gündelik hayatımızı savunabilmemizdir. Hangi hedefe hizmet ederse etsin terör örgütlerinin oyununa gelmeyeceğiz. Asla ve hiçbir koşulda normalleşmekten taviz vermeyeceğiz.
Perakende markalarının görevi yaşamımızı renklendirmek ve canlılığını korumaktır. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Terör dünyanın hiçbir noktasında kazanamadığı gibi Türkiye’de de umduğunu bulamayacak
 
 TÜRKİYE GİYİM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI (TGSD) ŞEREF FAYAT:
TERÖR ODAKLARINA HAK ETTİKLERİ CEZANIN VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ


Türkiye turizminin kalbindeki terör saldırısını lanetliyoruz. Ülkemiz dışından gelen bu saldırıların engellenmesi için çok daha etkin önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bir yandan birliğimizi öte yandan ekonomimizi vurmaya çalışan bu saldırılara hak ettiği cevabın verileceğine inanıyoruz. Türkiye’nin güvenlik sorunu varmış gibi göstermek isteyenlerin çabalarını daha çok üreterek ve dayanışmamızı güçlendirerek boşa çıkaracağız.

TÜRKİYE AYAKKABI SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (TASD) BAŞKANI
HÜSEYİN ÇETİN: ORTADOĞU’NUN ŞİDDET BATAĞINA SÜRÜKLENMEYECEĞİZ


Sultanahmet’te ülkemizin birliğini ve turizmini hedef alan menfur saldırının şoku ve derin üzüntüsü içindeyiz.  Birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bugün yüreğimiz yitirdiğimiz canlar için sızlıyor. Türkiye’yi Ortadoğu’nun  şiddet batağına çekmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde daha çok kenetleneceğiz.