Şirketler


Alman moda devi HUGO BOSS'ta yönetim kurulunun ardından denetim kurulunda da değişim yaşanıyor. Denetim Kurulu Başkanı Stephan Sturm, şirketin hissedar yapısında yaşanan son değişikliklerin ardından görevinden ayrılacağını açıkladı.

HUGO BOSS tarafından yapılan açıklamaya göre Sturm, 15 Ekim 2026 itibarıyla Denetim Kurulu üyeliğinden ayrılacak. Ancak halefi seçilene kadar Denetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek. Şirket, yeni başkan ve Sturm'un yerine gelecek denetim kurulu üyesinin belirlenmesi için süreci hemen başlatacak.

Ayrılık kararının, HUGO BOSS'un hissedar yapısındaki son değişikliklerin ardından yapılan görüşmelerin sonucunda alındığı belirtildi.

Kararın arkasında İngiliz perakende devi Frasers Group'un HUGO BOSS üzerindeki etkisini artırması da bulunuyor. Reuters, Sturm'un ayrılığını Frasers'ın şirketteki hamleleri ve artan baskıyla birlikte değerlendirdi.

TÜRK BAŞKAN YARDIMCISINDAN VEDA MESAJI

Sturm'un ayrılığında dikkat çeken isimlerden biri de HUGO BOSS Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Pişkin oldu.

1978 yılında Reutlingen'de doğan Pişkin, Reutlingen Üniversitesi'nde Otomasyon Teknolojisi eğitimi aldı. 1998'de HUGO BOSS'ta IT sistem geliştirme bölümünde çalışmaya başlayan Pişkin, 2006'dan itibaren şirket çalışanlarını temsil eden İşçi Konseyi'nde tam zamanlı görev üstlendi.

2010'da İşçi Konseyi Başkan Yardımcısı olan Pişkin, 2021'de başkanlığa seçildi. HUGO BOSS Denetim Kurulu'nda ise 2008'den bu yana görev yapıyor. Şirketin 2025 yıllık raporunda Pişkin, çalışan temsilcisi ve Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak yer alıyor.

Pişkin, Sturm'un ayrılığı üzerine yaptığı açıklamada, "Denetim Kurulu Başkanı olarak HUGO BOSS'a verdiği liderlik, bağlılık ve özveri için Stephan Sturm'a teşekkür ederim" mesajını verdi. Pişkin, kurulun Sturm'la birlikte sorunsuz bir geçiş sağlamak için çalışacağını belirtti.

28 YILDIR ŞİRKETTE GÖREV YAPIYOR

Pişkin'in HUGO BOSS'taki kariyeri yaklaşık 28 yıla ulaşırken, çalışan temsilciliği geçmişi de 25 yılı aşıyor. Kendisinin yakın zamanda yaptığı bir paylaşımda, İşçi Konseyi Başkanlığına yeniden seçilmesini ve çalışanları temsil ettiği uzun kariyerini anlattığı görülüyor.

HUGO BOSS, Sturm'un ayrılığının ardından yeni Denetim Kurulu Başkanı için süreci başlatırken, Pişkin mevcut görevinde kurulun başkan yardımcısı olarak görevini sürdürecek.

patronlardunyasi.com