Pakistan, Hindistan gibi ülkelerin ardından Filipinler de bu süreçte radardaki ülkelerden. Türkiye’nin enerjide iki önemli şirketi Kazancı Holding’e ait Aksa ile Hitay Holding, önceki gün Filipinler Yönetimi ile görüşme yaptı.
Bu görüşmede Hitay ve Aksa, jeotermal ve doğalgaz enerjisine yönelik ön mutabakat anlaşması imzaladı. Türk şirketlerin yapacağı yatırımın adresi ise Filipinler’e bağlı Aceh Eyaleti.
Anlaşmayı Filipinler tarafından Aceh Valisi Irvandi Yusuf ile Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay ve Kazancı Holding İş Geliştirme Direktörü Nesim İbrahimhakkıoğlu imzaladı.
Bilindiği üzere Hitay’ın ülkede jeotermale yönelik yatırımları da var. Yeni projelerde ise sondaj, tedarik gibi alanlarda da varlık gösterecek. Aksa’nın ise proje geliştirilmesi için finansman ve izinlerin tamamlanması bekleniyor. Kerim Ülker/Dünya