Pakistan ile yaşanan çatışmanın ardından, Hindistan Türkiye ve Azerbaycan’a tavır aldı. Ancak Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Tianjin’de düzenlenen toplantısında Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la samimi tokalaşması buzların eridiği şeklinde yorumlandı.
AZERBAYCAN’I VETO ETTİ
Ancak Hindistan, Azerbaycan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü’ne tam üyelik başvurusunu bir kez daha veto etti. Çin ise tam üyelik konusunda destek verdi.
PAKİSTAN’DAN ERMENİSTAN’LA DİPLOMATİK İLİŞKİ
Pakistan ise Bakü’nün barış gündemiyle eşgüdümlü olarak Ermenistan’la diplomatik ilişkiler başlatma kararı aldı. Pakistan, Azerbaycan topraklarının işgal edilmesinin ardından Ermenistan’la ilişkilerini askıya almıştı ve Ermenistan’ı saldırgan bir devlet olarak tanımlamıştı.
İLGİLİ HABER
patronlardunyasi.com