Gündem


Türkiye’nin para politikasının başında sekiz aya yakın süre kalan Hafize Gaye Erkan, bu kez Bodrum’dan gelen sıra dışı iddialarla gündemde.

Ekonomim’den Sadi Özdemir’in haberine göre Çağdaş Turgut Reis Tatil Evleri Site Müdürü Ertuğrul Kara ile Swissotel Resort Bodrum Beach Genel Müdürü İlker Ali Şen, Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa verilen ifadelerdeki iddialar doğruysa mesele sıradan bir site anlaşmazlığının oldukça ötesinde.

#video_9750146#

OTEL GENEL MÜDÜRÜ SAVCILIĞA GİTTİ

Swissotel Resort Bodrum Beach Genel Müdürü İlker Ali Şen’in ifadesine göre otelin bulunduğu yerleşkede 72 villalık bir site de bulunuyor.

Şen, Erkan ailesinin site sakinleri, otel çalışanları ve müşterilerle sorunlar yaşadığını ileri sürdü; personelinden gelen şikâyet dilekçelerini de savcılığa sunduğunu belirtti.

Ancak ifadesindeki en dikkat çekici iddia Hafize Gaye Erkan’ın çalışanlara söylediği öne sürülen sözlerdi.

Şen, Erkan’ın personele, “Ben Maliye Bakanı olacağım, İçişleri Bakanı olacağım, sizi attırırım, sürdürürüm” dediğini iddia etti.

PERSONELİ KENDİ İŞLERİNDE KULLANMA İDDİASI

Şen’in savcılık ifadesindeki başka ayrıntılar da dikkat çekici.

Erkan’ın otelin özel güvenlik personeline kendi güvenlik ekibiymiş gibi talimat vermeye çalıştığı, müşterilerin önünü keserek cep telefonuyla görüntü aldığı ve oğluna özel yemek hazırlanarak villasına gönderilmesini istediği öne sürüldü.

Site Müdürü Ertuğrul Kara da benzer bir iddiayı savcılığa taşıdı.

Kara, site personelinin Erkan ailesinin özel işlerinde çalıştırılmak istendiğini ve çalışanlar üzerinde bu yönde baskı kurulduğunu ileri sürdü.

Bu iddia, Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığı döneminde ailesinin kurum üzerindeki etkisine ilişkin kamuoyuna yansıyan tartışmaları da yeniden hatırlatıyor.

“DUA ET BABAM UYUYOR”

Dosyanın en ağır iddiası ise 18 Ağustos 2026 tarihli bir görüşmeye ilişkin.

Site Müdürü Kara, ortak alanların kullanılması ve personelin özel işlerde görevlendirilmesi meselesini Hafize Gaye Erkan ile görüştüğünü söyledi.

Kara’nın savcılık ifadesine göre Erkan kendisine:

“Dua et babam uyuyor, yoksa silahını çekip hepinizi vururdu, seni içeri attıracağım” dedi.

Kara, görüşme sırasında odada ikisinden başka kimsenin bulunmadığını da ifadesinde belirtti.

Dolayısıyla bu söz şimdilik şikâyetçinin savcılığa sunduğu bir iddia niteliğinde.

Erol Erkan

ORTAK ALANLARA YÜZ TANIMA KAMERASI İDDİASI

Savcılık dosyasındaki bir başka dikkat çekici başlık ise kameralar.

Kara, Erol Erkan ve Hafize Gaye Erkan’ın sitenin geçiş yolu, sahil yolu, iskele ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarına kameralar yerleştirdiğini, bu kameraların yüz tanıma ve fotoğraf çekme özelliğine sahip olduğunu ileri sürdü.

Site yönetiminin onayı olmadan ortak alanlara “Özel mülktür, izinsiz girilmez” tabelaları konulduğu da iddialar arasında.

Kara, tabelaları kaldırmak istediğinde baba-kız tarafından itildiğini ancak darp raporu almadığını, olayın kamera kayıtlarından görülebileceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın eski başkanının adının, “bakan olacağım”, “sizi attırırım”, “seni içeri attıracağım” ve “silah” ifadelerinin yer aldığı bir suç duyurusuyla yan yana gelmesi dosyayı sıradan bir Bodrum anlaşmazlığının çok ötesine taşıyor.

Bakalım bir dönem Türkiye’nin para politikasını yöneten Hafize Gaye Erkan, savcılığa taşınan bu ağır iddialara ne yanıt verecek?

ERKAN'IN AVUKATINDAN 'GERÇEĞİ YANSITMIYOR' AÇIKLAMASI 

Hafize Gaye Erkan'ın avukatı Ceylan Yılmaz Özer ise iddialar üzerine 'Kamuoyuna Duyuru' başlığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Müvekkilim Sayın Hafize Gaye Erkan'ın Bodrum'daki konutuna ilişkin olarak basına ve sosyal medyaya yansıyan birtakım iddialar tarafımızca takip edilmektedir.
Söz konusu hususlar, taraflar arasında devam eden hukuki bir uyuşmazlığın konusunu oluşturmaktadır. Müvekkilime atfedilen tehdit ve nüfuz kullanma yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bu iddiaların müvekkilim tarafından kabul edilmediğini önemle belirtmek isteriz.
Konuya ilişkin bilgi ve belgeler, gerekli görülmesi hâlinde ilgili mercilerle paylaşılacak olup, müvekkilimin tüm yasal hakları saklıdır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
Av. Ceylan Yılmaz Özer
Hafize Gaye Erkan Vekili"

patronlardunyasi.com

İLGİLİ HABER

Hafize Gaye Erkan’a Bodrum’daki komşularından gönderilen ihtarın perde arkası, her şey oğlu Aslan Selim’in doğum günüyle başlamıştı

Hafize Gaye Erkan’a Bodrum’daki komşularından gönderilen ihtarın perde arkası, her şey oğlu Aslan Selim’in doğum günüyle başlamıştı