Araştırmacı, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete yaşamını yitirdi.
Geçirdiği kalp krizinin ardından sağlığı bozulan ve bir süredir tedavi gören gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete İstanbul'daki evinde vefat etti.
Mete, yarın Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Ömer Lütfi Mete için yarın Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde tören düzenlenecek. Mete, ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Mete'nin ölüm haberi üzerine hastaneye akın eden yakınları, taziyeleri kabul etti. Mete'nin kardeşi Yunus Mete, "Son 14 aydır bu rahatsızlığı geçiriyordu. Dün akşam saatlerinde rahatsızlanmış buraya kaldırmışlar. Bugün akşama doğru vefat etti." dedi.
KALP YETMEZLİĞİ NEDENİYLE VEFAT ETTİ
Araştırmacı gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin, kalp yetmezliği ve asistoli (kalbin ritmik kasılmalarının durması) gelişmesi nedeniyle vefat ettiği bildirildi.
Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Mete'nin 17 Kasım 2009 tarihinde evinde gelişen kalp durması nedeniyle yapılan canlandırma işlemi sonrasında hastanenin yoğun bakım kliniğinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Açıklamada, "Ancak sayın Mete, yapılan tedaviye rağmen 18 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 16.30'da kalp yetmezliği ve asistoli gelişmesi sebebiyle vefat etmiştir" denildi.
ÖMER LÜTFİ METE'NİN ÖZGEÇMİŞİ
Rize'de doğan Ömer Lütfi Mete, ilk ve orta öğrenimden sonra bir dönem Kur'an Kursları'nda okudu. Aynı kurumlarda okutucu olarak görev yaparken Rize Lisesi'ni bitirdi ve 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne girdi. 1971 yılında önce matbaa çıraklığıyla başlayarak gazeteciliğe geçti.
1972'de İktisat Fakültesi'nden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Kısa bir süre mezun olduğu lisede ve Rize Meslek Yüksek Okulu'nda Edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalıştı.
Babıali'de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman, Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl, Sabah gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak çalıştı. Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayınlandı.
Eserleri:
Gülce (şiir), Çığlığın Ardı Çığlık, Yerden Göğe Kadar, Asker ile Cemre, Çizme (roman), Derin Millet Manifestosu (Köşe Yazılarından Seçmeler), Hacıyağı ile Parfüm Arasında (Deneme), Balonya Tüneli, İtfaiye Yanıyor (Kara Mizah)
Sinema filmi senaryoları:
Çizme, Gülün Bittiği Yer, Bizim Yunus, T.H.E İMAM*
Tv Filmi senaryoları:
Köstekli Saat, Ayrı Dünyalar, Veysel Karani, Ahmet Bedevi
TV Dizi senaryoları:
Bizimev, Evlere Şenlik, Ortaklar, Deliyürek, Avcı, Hayat Bağları, AGA, Çanakkale Destanı (Belgesel Drama)