Fransız lüks devi Kering’in İtalya’daki çalışanları, uzaktan çalışma günlerinin azaltılması ve yönetimin sendikalarla diyaloğu reddetmesi üzerine greve gidiyor.
Gucci, Balenciaga ve Yves Saint Laurent gibi markaları bünyesinde barındıran grubun İtalyan birimleri, bugün dört saatlik iş bırakma eylemi düzenleyecek.
“ŞİRKET TEK TARAFLI KARARLAR ALIYOR”
İtalyan sendikaları Filctem Cgil, Femca Cisl ve Uiltec Uil, şirketin son dönemde “tek taraflı kararlar aldığı” gerekçesiyle işçi haklarının zayıfladığına dikkat çekiyor.
Kering yönetimi, geçtiğimiz kasım ayında aylık uzaktan çalışma günlerini sekizden dörde indirme planını açıklamış; bu kararın ekim itibarıyla yürürlüğe girmesi, çalışanların tepkisini artırmıştı. Eylemin merkezi, Kering’in üretim faaliyetlerinin yoğunlaştığı Scandicci kasabası olacak. Ayrıca gösteriler de düzenlenecek.
GÜZELLİK BİRİMİNİ L’ORÉAL’E SATTI
Şirket, bu gelişmelerin yanı sıra satışlardaki düşüş ve artan borç yüküyle mücadele ederken, dün güzellik birimini L’Oréal’e satma kararıyla gündeme gelmişti.
İLGİLİ HABER
patronlardunyasi.com