Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'deki artan siyasi belirsizliğin, tekrarlayan finansal piyasa oynaklığına veya politika yönünde bir değişikliğe yol açması halinde bazı Türk finans kuruluşlarının olumlu not gidişatında bozulmaya neden olabileceğini belirtti.
Fitch'in raporunda döviz volatilitesine olan duyarlılığı nedeniyle en fazla bankaların etkilenebileceği, banka dışı finansal kurumlarda ise daha kısa vadeli etkilere yol açabileceği ifade edildi.
Notta "İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve bunun sonucunda ortaya çıkan protestolar, lirada değer kaybı baskıları ve artan tahvil getirileri de dahil olmak üzere piyasa oynaklığına yol açtı. Türk bankalarının kredi notları 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana iyileşti, ancak bu tür olaylar tekrarlanırsa veya yatırımcı ve mevduat sahibi güveni üzerinde kalıcı etkilere sahip olursa ivme engellenebilir" ifadelerine yer verildi.
patronlardunyasi.com