Gündem


Kapadokya'da peribacasının çökmesi sonucu hayatını kaybeden Eray Tuna ve Begüm Çetinkaya Tuna'nın 3 ay önce evlendikleri ve Cumhuriyet Bayramı tatilini değerlendirmek için çok merak ettikleri Nevşehir'e geldikleri belirlendi. Sakarya'da yerel gazetecilik yapan Eray Tuna'nın, 4 yaşındayken de 1999 depreminde ailesiyle birlikte enkaz altında kaldığı ve 5 saat sonra ekipler tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar, peribacalarında sürekli teknik denetim yapılması gerektiğini vurgularken, facia öncesinde aynı noktayı ziyaret eden bir ailenin çektiği fotoğrafta peribacasındaki derin çatlaklar ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten savcılık, 5 bilirkişi görevlendirildi. Çökmenin teknik nedenlerini, ihmal ve doğal afet boyutunu inceleyecek olan bilirkişiler, raporlarını savcılığa sunacak.

ACI TESADÜF

Sabah'ın haberine göre ölen 3 kişiden Eray Tuna (31) ve eşi Begüm Tuna'nın (31) yürek burkan hikayesi ortaya çıktı. Eray Tuna, henüz 4 yaşındayken 1999 depremini yaşadı. Sakarya merkezde oturan aile, evleri çökünce enkaz altında kaldı. 5 saat sonra kurtarılan aile, daha sonra Geyve ilçesine taşındı.

İlçede internet üzerinden yayın yapan Geyve Medya'nın imtiyaz sahibi olan Tuna, aynı zamanda Medyabar'da muhabir olarak görev yapıyordu. Geçen 5 Temmuz'da ise muhasebeci Begüm Tuna ile evlendi.

Acı olayın ardından Begüm Tuna Sapanca Yanık-Kurtköy Mahalle Mezarlığı'nda, gazeteci Eray Tuna ise Geyve Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Faciada ölen Fransız vatandaşı Cynthia Francine Marie Madeleine Houpert (37) ise salı günü ülkesine götürülecek.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinden gezi amacıyla eşi ve çocuğuyla birlikte Kapadokya'ya giden Ali Yılmaz, olay günü ailesiyle birlikte facianın yaşandığı yerde çektirdiği fotoğrafta, çatlakları da belgelemiş oldu. 2 saat sonra ise peribacası çöktü.

Ali Yılmaz, paylaşımında, "Çatlağın farkında bile olmamışız. Biz ayrıldıktan 2 saat sonra tam burası çöktü. Biz fotoğrafı 13.18'de çekildik. Vali bey açıklamasında 15.15'te çökmenin olduğunu söyledi. Vefat edenlerin mekanları cennet olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Belki de orada biz olabilirdik" ifadelerini kullandı.

 

patronlardunyasi.com