Dünya


Christian Dior Couture’ün İletişim Direktörü Mathilde Favier’in içinde olduğu otomobil, 17 Ağustos’ta Fransa’nın Deux-Sèvres bölgesindeki Airvault yakınlarında s kamyonla çarpıştı. Kazada Favier’in yanı sıra, hayat arkadaşı olan Fransız sinemasının tanınmış yapımcılarından Nicolas Altmayer de hayatını kaybetti. 

İlk açıklamalara göre Mathilde Favier’in otomobilinin sollama yaparken karşı şeride geçtiği söylenmişti ancak yapılan soruşturmada kamyonun karşı şerit çizgisini aştığı ortaya çıktı. 

SAVCI YARDIMCISI AÇIKLADI

Niort Savcı Yardımcısı Nicolas Leclainche, çiftin otomobiline çarpan ağır vasıtanın sürücüsünün Hint kökenli, Litvanya merkezli bir nakliye şirketinde çalışan 32 yaşındaki bir çalışan olduğunu ve hakim önüne çıkartıldığını açıkladı. 

ALKOL VE UYUŞTURUCU YOK AMA

Kaza sırasında kamyonun normal hızda seyrettiğini, yapılan testlere göre şoförün uyuşturucu ya da alkol tesiri altında olmadığını söyleyen Leclainche, araçlarda ve yolda yapılan incelemelerin yanı sıra diğer sürücülerin tanık ifadelerine dayanarak, kamyonun trafik şeritlerini ayıran kesintisiz çizgiyi geçerek otomobile doğru saptığının tespit edildiğini belirtti. 

DIOR’UN ÜNLÜLERLE BAĞINI KURUYORDU

Mathilde Favier, Dior’un perde arkasındaki beyin takımıydı. Şeytan Prada Giyer filmindeki karakterler gibi, moda dünyasına girecek isimleri o belirliyordu. Hollywood yıldızları, sanatçılar, moda dünyasının önde gelen isimleri ve markanın küresel elçileriyle kurulan ilişkilerde başroldeydi. 

Dior’un defilelerinde ön sıralarda hangi yıldızlar olacak, kırmızı halıda tasarım elbiselerle kim boy gösterecek… Bu kararların tümünü o veriyordu. Yani moda dünyasına giren kapının adeta bekçisiydi. 

İLGİLİ HABER

Dior’un yıldızlarla ilişkilerini yöneten Mathilde Favier, Fransız film yapımcısı Nicolas Altmayer ile birlikte geçirdiği trafik kazasında öldü

patronlardunyasi.com