Ekonomi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde "2025 Yılı İhracat Rakamlarının Açıklanması" programında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Dış ticaret dahil ekonominin bütün alanlarında belirlediğimiz hedeflerin küresel gelişmelerden bağımsız ele alınması beklenemez.

Uluslararası sistem, özellikle BMGK yine kendisinden beklenenleri yerine getiremedi. Bunun da bedelini maalesef Gazzeli mazlumlar ödedi. Çabalarımızla sağlanan ateşkese rağmen İsrail hükümeti insani yardım girişlerini engellemeye, sivilleri katletmeye, istikrarsızlık üretmeye devam ediyor.

Çatışmalardan menfaat devşirme gibi bir anlayışımız asla olmadı. Bugün de yoktur. Bizim dış politikamızın esası düşman üretmek değil, dost kazanmaktır.

YÜZÜNÜ ANKARA'YA DÖNENLER KAZANACAK

Yüzünü Ankara'ya dönenler kazanacak. Emperyalistlere lejyoner yazılanlar kaybedecektir. 2026'da bunun teyit edildiğini hep beraber göreceğiz.

Gerilime yatırım yapanlara inat biz herkesin hayrına olacak bir barış ve güvenlik kuşağı kurmanın mücadelesini veriyoruz.

İHRACATTA YENİ REKOR

Aralık ayında 26,4 milyar dolar ile yeni bir ihracat rekoruna imza attık. 2025'te 273,4 milyar dolara ihracatımız ulaştı.

patronlardunyasi.com