Gündem


Türkiye'nin ilk yerli S/İHA sistemi olan Bayraktar TB2'nin, Bayraktar Akıncı'nın tasarımcısı olan Baykar Makina'nın kurucusu Özdemir Bayraktar, 18 Ekim 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda dünürü olan Özdemir Bayraktar'ı 4'üncü ölüm yıl dönümünde unutmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın fotoğrafıyla birlikte bir mesaj paylaştı. 

Erdoğan, Bayraktar'ın milli teknoloji ve savunma sanayine eşsiz katkılarda bulunduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

"Ömrü boyunca ülkesi ve milleti için büyük mücadeleler veren; Millî Teknoloji Hamlemize, savunma sanayisinde tam bağımsız Türkiye hedefimize eşsiz katkılarda bulunan değerli dostum Özdemir Bayraktar Beyefendi’yi ahirete irtihalinin 4’üncü yılında rahmetle, hasretle yâd ediyorum.  
Rabb’im mekânını cennet eylesin."

SELÇUK BAYRAKTAR, MESAJI YENİDEN PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı önce NextSosyal medya hesabından ardından da sosyal medya platformu X'ten paylaştı. Özdemir Bayraktar'ın oğlu Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımını kendi NextSosyal medya hesabından yeniden paylaştı. 

potronlardunyasi.com