Gündem


Bloomberg'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek ay Los Angeles'ta oynanacak Türkiye-ABD Dünya Kupası maçı öncesinde ABD Başkanı Trump ile görüşme gerçekleştirmek için temaslarda bulunuyor.

Bu görüşmenin Türkiye'nin Ankara'da düzenleyeceği NATO Zirvesi'ne iki haftadan kısa süre kala gerçekleşmesinin planlandığı bildirildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Erdoğan'ın 26 Haziran'da California Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmaya katılmayı planladığını da ifade etti.

Kaynaklar, Trump ile yapılacak olası görüşmenin liderlere 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek zirve öncesinde ikili ve bölgesel ilişkiler ile ülkelerinin NATO'nun geleceğindeki rolünü değerlendirme fırsatı sunabileceğini ifade etti.

Görüşmenin yeri ve saatine ilişkin henüz netleşmiş bir bilgi bulunmuyor. İki lider en son eylül ayında Beyaz Saray'da bir araya gelmişti.

patronlardunyasi.com