Gündem


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Komisyonunca, özelleştirme kapsam ve programında bulunan 1. Bölge Araç Muayene İstasyonları ve 2. Bölge Araç Muayene İstasyonlarının yapım, bakım ve işletme hizmetleri, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde "işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar" yöntemi kapsamında imtiyaz hakkı verilmesi suretiyle 20 yıl süreyle özelleştirildi.

890 MİLYON DOLAR

Yapılan ihale sonucu; 1. Bölge Araç Muayene İstasyonları 830 milyon ABD doları, 2. Bölge Araç Muayene İstasyonları ise 890 milyon ABD doları karşılığında MOI Ortak Girişim Grubu'na devredildi.

İhale kapsamında MOI Ortak Girişim Grubun yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, teminatının idare lehine irat kaydedileceği ve özelleştirme hakkının 1. Bölge Araç Muayene İstasyonları için 825 milyon ABD doları, 2. Bölge Araç Muayene İstasyonları için 884 milyon ABD doları bedelle ikinci en yüksek teklifi veren AGTT Ortak Girişim Grubu'na geçeceği belirtildi. İkinci teklif sahibi de şartları yerine getirmezse, ihale iptal edilecek.

patronlardunyasi.com

İLGİLİ HABER

Rekor fiyatla araç muayene istasyonu ihalesini alan MOI’nin ortakları PD’ye konuştu: Türkiye’ye güveniyoruz

Rekor fiyatla araç muayene istasyonu ihalesini alan MOI’nin ortakları PD’ye konuştu: Türkiye’ye güveniyoruz