Aktüel


Yazılım şirketi Astronomer’ın CEO’su Andy Byron ile bir Coldplay konserinde "Kiss Cam"e yakalanan şirketin İnsan Kaynakları Sorumlusu Kristin Cabot, haftalardır süren sessizliğini New York. Times'a bozdu. Sosyal medyada milyonlarca kez izlenen ve iş dünyasında etik tartışmalarını beraberinde getiren görüntülerin ardından Cabot, görevinden ayrıldığını açıkladı.

"BİRKAÇ KADEH İÇKİ VE YANLIŞ KARARLAR"

Yaşananları bir "muhakeme hatası" olarak nitelendiren Cabot, o geceye dair dürüst bir özeleştiride bulundu. Alkolün etkisiyle sınırları aştığını kabul eden yönetici, "Yanlış bir karar verdim; birkaç 'High Noon' içtim, patronumla uygunsuz şekilde dans ettim ve davrandım. Bu küçümsenecek ya da basite indirgenecek bir durum değil" ifadelerini kullandı.

KARİYERİNDEN VAZGEÇTİ

Profesyonel iş yaşamındaki sorumluluklarının bilincinde olduğunu vurgulayan Kristin Cabot, olayın etik sonuçlarını üstlenerek radikal bir karar aldığını belirtti. Cabot, "Bunun sorumluluğunu aldım ve kariyerimden vazgeçtim. Ödemeyi seçtiğim bedel buydu" diyerek şirketteki görevine son verdiğini teyit etti.

ÖLÜM TEHDİTLERİNE SERT TEPKİ

Yaşadığı durumun bir linç kampanyasına dönüşmesine ve siber zorbalığa tepki gösteren Cabot, çocuklarına verdiği mesajla sözlerini noktaladı. Hata yapmanın insani bir durum olduğunu ancak karşılığının bu denli ağır olmaması gerektiğini savunan eski yönetici, şunları söyledi:

"Çocuklarımın şunu bilmesini istiyorum: Hata yapabilirsiniz, gerçekten çok büyük hatalar da yapabilirsiniz. Ama bunun karşılığında ölümle tehdit edilmek zorunda değilsiniz."

patronlardunyasi.com