Son yedi yılda mağaza, “Cheshire’ın Kardashian’ı” olarak bilinen bir dolandırıcının kurbanı oldu, iki ayrı soygunda 430 bin sterlin (23,7 milyon TL) değerinde çanta kaybetti ve yan taraftaki binanın kundaklanması sonucu 10 bin sterlin (552 bin TL) zarar gördü.
Colbert, yaşadıklarını Daily Mail’e anlattı: “Kendimi çok büyük bir hedef gibi hissettim. Çok kaygılı ve gergin günler geçirdim. Çok, çok karanlık günler yaşadım.”
Mart 2024’te dört kişinin binanın arka tarafındaki pencereyi kırarak 180 bin sterlin (9,9 milyon TL) değerindeki çantaları çalması, mağazanın yaşadığı ilk büyük soygun oldu.
Aynı ay Colbert, dolandırıcıları engellemek için kendisini “Bayan Marple” kılığına soktu. Haziran ayında ise siyah giysili, balaklava ve kafa feneri takmış bir çete tünel kazarak mağazaya girip 250.000 sterlin değerindeki lüks çantaları çaldı. Soyguncular hâlâ serbest.
Colbert, ayrıca yakın arkadaşı olduğunu düşündüğü 26 yaşındaki Watkin tarafından 44 bin sterlin dolandırıldığını anlattı. Watkin, mağdurları lüks çantalar alıp satmaları için ikna ederek kâr sözü verdi, ancak çantalar ve kâr elde edilemedi; para, genç dolandırıcının lüks yaşamını finanse etmek için kullanıldı. Londra’daki beş yıldızlı otellerde konakladı, şoförlü araç kiraladı ve Harrods’ta alışveriş yaptı. Colbert, üç yıl boyunca parayı geri almaya çalıştı ve sahte milyoneri tuzağa düşürerek polisle iş birliği yaptı; zanlı haziran ayında suçlu bulundu.
Ağustos 2024’te Dress Cheshire’ın yanındaki bina bir kundaklama saldırısında havaya uçurulmak istendi, mağaza ise bir gaz patlamasından son anda kurtuldu. Colbert, “Birisi yan komşumuza benzin bombası attı ve neredeyse bizi havaya uçuracaktı. Gece yarısı polis kapımı çalıyordu. Çok korkunç bir deneyimdi” dedi.
Buna ek olarak, mağazada müşteri gibi davranan dolandırıcılar, ödeme sistemlerini hedef alarak kredi dolandırıcılığı da yaptı. Colbert, “Kart terminallerimizden sahte ödemeler yapılırken hem çantalarımızı hem paramızı kaybettik” ifadelerini kullandı. Colbert, yaşadığı talihsiz olaylarla ilgili “Kendimi çok büyük bir hedef gibi hissettim. Çok kaygılı ve gergin günler geçirdim. Çok, çok karanlık günler yaşadım. Ancak işime devam edeceğim” dedi.
patronlardunyasi.com