17 Ocak 2008 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu sonucunda dosya Fatih Cumhuriyet Savcılığına gönderildi.
Celalettin Cerrah ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında kasten öldürmenin ihmalli davranışla işlenmesi, örgüte yardim etme suçlamasıyla yürütülen soruşturmada müştekiler ve vekilleri bugün savcılığa ifade verdi.
Bana intikal eden herhangi bir şey yok"
İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında hakkında soruşturma açıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, şehit aileleri ve yakınları için Feshane'de düzenlenen yemeğe katıldı. Cerrah, yemek çıkışında gazetecilerin, hakkında soruşturma açıldığına ilişkin sorularını cevaplandırdı.
Celalettin Cerrah konu ile ilgili şunları söyledi: "Haberi kim vermişse o haberi veren kişiye sorun. Bu haberi nasıl yapıyorlar. Ondan öğrenin. Öyle bir durum yok. Bana intikal eden herhangi bir şey yok. Kimden alınmışsa, o yalan haberi nasıl yapmışsa, onu arkadaşınıza sorun. Ben isterdim ki şehit aileleri için hazırlanan bu gecede bu soruları sormayın. Onlarla ilgili haber yapmanızı dilerdim."