Gündem


İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın yoğun bakımda tedavisi süren sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırı soruşturmasıyla ilgili “Saldırı, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleşmiştir” dedi. Çapkın, silahlı saldırının tüm boyutlarının belli olduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün 7 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 22’ye çıkmış oldu. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyla ilgili aralarında Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 14 kişiyi gözaltına almıştı. Ardından Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıya katıldığı öne sürülen Ersin A’yı yakalamıştı. Tatlıses’e ateş edilen kalaşnikof da Ömerli Barajı çevresinde bulunmuştu.

‘Görüntüler aileyi yaralıyor’

Tatlıses’in avukatı Hayati Şahin, Tatlıses’in ailesi adına yaptığı yazılı açıklamada, saldırıdan hemen sonra hastane güvenlik kameralarıyla çekilen görüntülerin medyada yayımlanmasının sanatçıyı ve ailesini saldırı kadar yaraladığını bildirdi. Olayın ardından yapılan bazı haber ve programların halkın haber alma hakkına hizmet etme anlayışından uzaklaştığını belirten Şahin, müvekkilinin şov malzemesi haline dönüştürüldüğünü savundu.

Habertürk gazetesinde yer alan Mustafa Şekeroğlu imzalı haberde ise Tatlıses’in ikinci ameliyatının ardından yoğun bakımı telefonla arayan bir kişinin, “Tatlıses’in fişini çekin” diye doktoru tehdit ettiği iddia edildi.

Acıbadem Maslak Hastanesi’ne 14 Mart Pazar gecesi kaldırılan Tatlıses’in sağlık durumuyla ilgili hastane Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı’nın başkanlığındaki tedavi ekibi tarafından dün yapılan tıbbi değerlendirmenin ardından yazılı açıklama yapıldı. Çuhadaroğlu, fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin başladığını söyledi.