Gündem


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Can Holding yetkilileriyle ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, daha önce el koyma tedbiri uygulanan ve haklarında kayyum ataması kararı verilen şirketlere ek olarak, her iki grup bünyesinde başka şirketlerin de aktif olarak faaliyetlerine devam ettiğinin anlaşıldığı bildirildi. 

Soruşturma kapsamında Can Holding çatısı altında faaliyet gösteren Transworld Uluslararası Nakliyat ve Aracılık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti, Turktab Karon Tütün Mamulleri Gıda Paz. Tic. AŞ, Turktab Tobacco Gıda Lojistik ve Paz. AŞ, Turktab Toptan Tütün Mamulleri Paz. Dağ. AŞ, Turktab Tütüncülük Gıda ve İçecek San. Tic. Paz. AŞ, Turktab Gıda Tütün ve Tütün Mamulleri Paz. İth. İhr. Tic. AŞ, Turktab Global Tobacco Sigara ve Tütün Paz. AŞ, Kuranlar Petrol Otomotiv İnşaat Gıda San. Tic. Ltd. Şti, European International Tobacco Sigara ve Tütüncülük San. Tic. AŞ. ve Nargıll Tütün Mam. San. Tic. AŞ'ye kayyum atandı. 

KASIMPAŞA FUTBOL KULÜBÜNE DE KAYYUM ATANDI

Can Holding ile bağlantılı olarak Ciner Grubu çatısı altında faaliyet gösteren ve kayyum atanan şirketler ise şöyle: Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm San. ve Tic. AŞ, Park Elektrik Üretim Madencilik San. ve Tic. AŞ, Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. AŞ, Park Sigorta Aracılık Hizmetleri AŞ, Ciner Turizm Ticaret İnşaat Servis Hizmetleri AŞ, Etz Maden Enerji Petrol San. ve Tic. AŞ, Söğütözü İthalat İhracat ve Ticaret AŞ ve Kasımpaşa Sportif Faaliyetler AŞ.

Açıklamada, söz konusu şirketlere İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğince TMSF'nin kayyum olarak atandığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında daha önce Can Holding'e ait 131 şirketin mal varlığına el konularak, TMSF kayyum olarak atanmıştı. Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'ın yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı soruşturmada, Can Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can tutuklanmıştı.

Ciner Grubu'nun patronu Turgay Ciner hakkında Can Holding soruşturması kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

patronlardunyasi.com