Ekonomi


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bugün düzenlediği 3 ayrı ihalede 13 milyon YTL'yi aşan gelir sağladı.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Fonun, 15 adet mücevher, Berke Barajı Saha Satışı ve Bursa'daki fabrikaların ikinci satışı olmak üzere bugün gerçekleştirdiği 3 ayrı ihalede 13 milyon YTL'yi aşan gelir sağladığı bildirildi. Açıklamada, muhammen bedelleri toplamı 3 bin 975 YTL olan 15 mücevherin tümünün satıldığı ihalede, 10 bin 285 YTL gelir sağlandığı, satışa çıkarılan mücevherler arasında altın zincir, pırlantalı yüzük, Bulgari kolye, Rolex marka erkek orijinal saat, Sakıp Sabancı resimli saat gibi kıymetlerin yer aldığı belirtildi.

ÇAĞLAR'IN FABRİKALARI

Yasemin Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait olan fabrikanın, 13 milyon 500 bin YTL'ye satıldığı, fabrikanın, Reysaş Lojistik A.Ş ile Faik Çelik Holding ortaklığınca satın alındığı bildirildi.

Aksoylar Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait fabrikaya ise alıcı çıkmadığı ifade edilen açıklamada, Berke Barajı Şantiye Sahası'na da alıcı çıkmadığından satışının gerçekleştirilemediği, sahanın, 26 Ekim 2007 Cuma günü aynı adres ve saatte ikinci kez açık artırmaya çıkarılacağı kaydedildi.