CEO Joshua Schulman, Burberry’yi dış giyim ve eşarplara odaklayarak İngilizliğin “erişilebilir” bir vizyonunu tüketicilere sunmayı hedefliyor. Şirket, operasyonları düzene koymak ve karlılığı artırmak için iş gücünün beşte birini azaltmıştı.
Şirket verilerine göre, analistler üst üste yedi çeyrek düşüş yaşayan benzer mağaza satışlarının %1 artmasını bekliyordu. Burberry, Çin’deki benzer satışların bir yıldan uzun bir süre sonra %3 artış gösterdiğini ve yeni pazarlama kampanyalarının Çinli lüks alıcıların talebini canlandırdığını bildirdi. CEO Schulman, “Müşterilerin sevdikleri markaya geri döndüğünü görmeye başladık” dedi.
27 Eylül’de sona eren altı aylık dönemde Burberry’nin düzeltilmiş faaliyet kârı 19 milyon sterlin olarak gerçekleşti. Bu rakam, piyasa beklentisi olan 12 milyon sterlini geride bırakırken, geçen yılın aynı dönemindeki 41 milyon sterlinlik zarardan güçlü bir toparlanmayı işaret ediyor.
Şirketin hisseleri, Schulman’ın pazarlama stratejisi ve maliyet önlemlerine yatırımcıların olumlu yanıt vermesiyle yılbaşından bu yana %28 değer kazandı.
patronlardunyasi.com