Kenan GÜRBÜZ
Bodrum’un Gökçebel Mahallesi’nde hayata geçirilen NEF Reserve Yalıkavak Apart Otel Projesi için kapasite artırımı başvurusu yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iletilen başvuruda, proje kapsamında apart daire ve otel kapasitesinin yükseltilmesi planlanıyor.
Bodrum Gökçebel Mahallesi 828 ada 5 parselde, 53 bin 550 metrekarelik arsa üzerinde TT Gayrimenkul ve Ticaret A.Ş. tarafından yürütülen projede, apart ve otel binalarının inşaatları hızla devam ediyor.
249 BİRİMLİK KAPASİTE
Mevcut durumda 249 apart + otel kapasitesine sahip olan proje kapsamında apart dairelerin büyük bölümünün inşaatı tamamlandı. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre, bu dairelerin bazıları şimdiden kullanıma açıldı. İki ayrı otel binasının kaba inşaat işleri de tamamlanırken, ince işçiliklerin sürdüğü bildirildi. İnşaat çalışmalarının kalan bölümlerinde Ekim-Mayıs ayları arasında yaklaşık 185 kişilik işgücünün görev alacağı belirtildi. Proje kapsamında 1 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında inşai faaliyet yürütülmediği ve İnşaat çalışmalarının Aralık 2026 tarihine kadar tamamlanması planlandığı öğrenildi.
217 MÜSTAKİL, 24 BLOK DAİRE, 8 OTEL ODASI
Proje kapsamında 217 adet müstakil apart daire, 24 adet blok daire ve iki otel binasında toplam 8 otel odası inşa edilecek.
Kapasite artırımıyla birlikte projenin maliyetinin 286 milyon 588 bin TL olacağı açıklandı. Proje kapsamında yılda 12 ay boyunca hizmet verilecek olup kış aylarında ortalama 40, yaz aylarında ise ortalama 800 kişi konaklayacak.
ÇED SÜRECİ BAŞLADI
Kapasite artışı başvurusunun ardından, proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci de başlatıldı. ÇED süreciyle birlikte projenin bölgedeki çevresel etkileri, altyapıya yükleri ve olası sosyal sonuçları değerlendirilecek. Proje alanı Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde bulunuyor.
patronlardunyasi.com