Bloomberg'ün haberine göre; kaynaklar, hükümetin geçen hafta parlamentoya sunulan torba yasa tasarısına, uygulamayı 2025-2027 muhasebe dönemleri için erteleyecek bir madde eklemeyi planladığını ancak daha sonra bundan vazgeçtiğini, görüşmelerin gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmamasını istediklerini söyledi.
Enflasyon muhasebesi kuralının ertelenmesine ilişkin görüşmelerin devam ettiği, nihai kararın yapılacak değerlendirmelerin ardından verileceği belirtildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ise yorum yapmayı reddetti.
Türkiye , üç yıllık kümülatif yurt içi üretici fiyat artışının yüzde 100'ü aşmasının ardından 2024 yılında finansal olmayan şirketler için enflasyon muhasebesi uygulamasını başlattı . Bu uygulama, şirketlerin finansal tablolarını satın alma gücü ve kârlılıktaki değişiklikleri yansıtacak şekilde düzenliyor ve parasal olmayan varlıkların nasıl vergilendirileceğini etkiliyor.
patronlardunyasi.com