Spor


Yıldız futbolcu transferleriyle dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş, dün de daha önce anlaşmaya vardığı üç Portekizli oyuncu Sabrosa, Fernandes ve Almeida ile resmi sözleşmeyi imzaladı.

Quaresma ve Guti gibi yıldızlarla sahalarda isteneni veremeyen Beşiktaş’ın son yıldızlarla ikinci yarıdaki performansı merak ediliyor. Değer liginde ise Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi son transferleriyle de geçemedi. Transfermarkt internet sitesi verilerine göre bonservis bedelleri dikkate alındığında Beşiktaş’ın, son 3 transferle değeri 121 milyon Euro’ya çıktı.

Ancak 144.9 milyon Euro değeri olan Fenerbahçe’nin yaklaşık 23 milyon Euro altında kaldı. Son transferler öncesi 100 milyon Euro değerinde olan Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi yakalaması için en az 3 yıldız futbolcu daha transfer etmesi ya da mevcut oyuncularının çok iyi performans göstererek bonservis piyasasında değerlerinin artması gerekiyor.

LİGİN LİDERİ İSE TRABZONSPOR

Toplam 806.8 milyon Euro olan Süper Toto Süper Lig’in en değerli takımı 144.9 milyon Euro ile hâlâ Fenerbahçe’yken Beşiktaş ikinci sırada yer alıyor. Galatasaray 112.1 milyon Euro ile üçüncü, Trabzonspor 60.5 milyon Euro’yla dördüncü, Bursaspor da 53.8 milyon Euro ile beşinci sırada yer alıyor. Süper Lig’in ilk yarısında puan durumuna bakıldığında ise değerleri üç büyüklerin yarısına denk gelen Trabzonspor’un lider, Bursaspor’un da ikinci olması dikkat çekiyor.

Bonserviste ilk 5

Takım    Toplam bonservis

    değeri (Milyon Euro)

Fenerbahçe    144.9

Beşiktaş    121

Galatasaray    112.1

Trabzonspor    60.5

Bursaspor    53.8

Yelda Şumnulu/Star