ABD'nin ev sahipliği yaptığı FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda C Grubu ikinci maçında Benfica ve Auckland City karşı karşıya geldi. Maça yoğun yağmur ve Orkun Kökçü ile teknik direktör Bruno Lage arasındaki tartışma damgasını vurdu.
İKİNCİ YARI 2.5 SAAT GEÇ BAŞLADI
Karşılaşmanın ilk yarısı Benfica'nın 1-0 üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarının başında hakem şiddetli yağış nedeniyle maçı bir süreliğine erteledi. Yaklaşık 2,5 saat aranın ardından karşılaşma kaldığı yerden devam etti.
#video_9695241#
OYUNDAN ALINAN ORKUN VE TEKNİK DİREKTÖR TARTIŞTI
Milli futbolcular Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu, Auckland City maçına ilk 11'de başladı. Karşılaşmanın 61'inci dakikasında Benfica Teknik Direktörü Bruno Lage, Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nu oyundan çıkarıp Renato Sanches ve Schjelderup'u oyuna aldı. Orkun, Lage'in kararına sinirlendi ve sahadan çıkarken Bruno Lage'a tepki gösterdi. 49 yaşındaki çalıştırıcı da Orkun'a karşılık verdi. Orkun'u aynı anda oyundan alınan Kerem Aktürkoğlu sakinleştirmeye çalıştı.
Bruno Lage için Portekiz basınında futbolcularla arasının iyi olmadığı iddia edilmişti.
Karşılaşmada Benfica, Auckland City'yi 6-0 yendi.
patronlardunyasi.com