Medya


Media Markt ve Saturn Mağazaları Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Nuri Topatan, Media Markt'ın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nun şirketin ''Ben Aptal Değilim'' ifadeli reklamlarının üç ay süreyle durdurulmasına ilişkin kararının iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle dava açtığını belirterek, ilgili mahkemenin Reklam Kurulu kararının yürütmesini durdurduğunu bildirdi. 

     Topatan, yaptığı yazılı açıklamada,bazı basın yayın organlarında yer alan, ''Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Media Markt'ın reklamları hakkında yapılan şikayetler üzerine inceleme başlattığı ve Media Markt'ın söz konusu reklamları hakkında üç ay süreyle tedbiren durdurma kararı verdiği'' haberinin, güncel ve gerçek durumu yansıtmadığını belirtti. 

     Media Markt'ın, Reklam Kurulu tarafından verilen, reklamlarının üç ay süreyle durdurulmasına ilişkin kararın iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle dava açtığını ifade eden Topatan, şunları kaydetti:
     ''Bunun üzerine, ilgili mahkeme, Reklam Kurulu kararının yürütmesini, başlattığı hukuki süreç ile durdurmuş bulunmaktadır. Bu nedenledir ki, Media Markt'ın 'Ben Aptal Değilim' reklam kampanyası, halihazırda ilgili tüm mecralarda yayımlanmaya devam etmektedir. Sadece, hayvan görselli reklamlarımızı, sektörde oluşan hassasiyet sebebiyle kullanımdan kaldırmış bulunmaktayız. Sonuç olarak, tekrar dile getirmek isteriz ki Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nun, Media Markt'ın 'Ben Aptal Değilim' ifadeli reklamlarını üç ay süreyle tedbiren durdurduğuna dair haberler, yukarıda açıkladığımız hukuki gelişme karşısında güncel ve gerçek durumu yansıtmamaktadır.'' 

     Media Markt'ın kurulduğu ilk günden beri sıra dışı bir marka olduğunu vurgulayan Topatan, bunu tüm iletişim faaliyetlerine yansıttıklarını belirtti. Aynı doğrultuda, tüm iletişim faaliyetlerinin çarpıcı ve esprili olmasının Media Markt için çok önemli olduğunu dile getiren Topatan, ''Biz de reklamlarımızda esprili bir dil kullanmaya özen gösteriyoruz. Diğer yandan biliyoruz ki reklamlarımızda kullanılan cümleler, dil içerisinde Türk insanının sıklıkla kullandığı tabirlerdir'' dedi. 

     Topatan, reklam kampanyalarının, kesinlikle hiç kimseyi ya da kurumu rencide etmek, incitmek yahut kırmak gibi bir amacı olmadığını, tüketicileri ürün alırken karşılaştırma ve araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti. 

     Türk tüketicisinin, espriye açık ve anlayışlı olduğunu vurgulayan Topatan, Media Markt olarak, olumlu veya olumsuz her türlü cevabı saygı ile karşıladıklarını kaydetti.