Edinilen bilgiye göre, Sakarya Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Karasu ve Kocaeli ilçelerinde tekel ürünü satan iş yerlerine yönelik operasyon gerçekleştirdi.
Karasu Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararının ardından jandarma ve maliye ekipleri, tekel ürünü satan 40 iş yerine eş zamanlı baskın düzenledi. Karasu ve Kocaali ilçe merkezi ile köylerdeki eğlence yerleri, market, büfe ve tekel bayilerine yönelik yapılan operasyona polis de destek verdi.
Bandrol okuma cihazıyla birlikte yapılan denetimlerde, kaçak oldukları tespit edilen bin 830 şişe rakı, 664 şişe votka, 457 şişe viski, 3 bin 348 şişe bira, 2 bin 920 şişe şarap ve 61 şişe cin olmak üzere, toplam 9 bin 279 şişe kaçak alkollü içki ele geçirildi. Aramalarda Mesut Barzani'nin Irak'taki sigara fabrikalarında üretildiği öğrenilen 'roket' marka 2 bin 368 paket kaçak sigara da bulundu.
Ayrıca aramalarda, 68 paket kaçak puro, 30 gram esrar, 1 ruhsatsız tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği, 5 kuru sıkı tabanca, 564 av tüfeği fişeği, 37 tabanca mermisi, 30 kuru sıkı mermisi ile bin 838 bandrolsüz korsan film CD'si yakalandı. Kaçakçılıkta kullanılan 1 adet minibüse de el kondu.
Jandarma 30 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlattı.