Kerim ÜLKER
Süzer Grubu Başkan Yardımcısı Baran Süzer’in, Miss Europe 2017 güzeli Hırvat manken Nera Lesic’le olan aşkı gündem oldu. Oysa ki, Süzer ailesinin Hırvatistan aşkı çok eskilere dayanıyor.
2011’DE HIRVATİSTAN’DA BANKA SATIN ALDILAR
Geçmişte Türkiye'deki bankacılık deneyimini Avrupa'ya taşıyan Süzer ailesi, 2011’de Banka Brod’u satın alarak Hırvatistan'a girdi. Bankanın adını KentBank d.d. olarak değiştirerek merkezini Zagreb’e taşıyan Süzer, Hırvatistan’ın ilk ve tek Türk sermayeli bankasının sahibi oldu.
BANKANIN BAŞINDA BARAN SÜZER VAR
KentBank'ın Hırvatistan'da 16 şubesi bulunuyor. Baran Süzer, Hırvat bankayı da kapsayan Süzer Grubu'nun finans biriminin başında.
Süzer Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, Londra’daki Richmond Üniversitesi’nin İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2004 yılında aile şirketinde Gayrimenkul Grup Başkanı olarak iş hayatına başladı. Baran Süzer, 2008’de Finans Grubu Başkanlığı görevine geldi. Baran Süzer ayrıca grubun Yurt Dışı Yatırımları Koordinatörlüğü’nü de yürütüyor.
İLGİLİ HABER
patronlardunyasi.com