Bank of America Başkan Yardımcısı Erin Piacenti, New York'ta sokak ortasında gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Yetkililer, dün yerel saatle 16.30 civarında Batı 42. Cadde ve Yedinci Cadde'de bir kadın saldırganın 32 yaşındaki bir kadını ve 68 yaşındaki bir erkeği bıçakladığını açıklamıştı. Polis, şüpheliyi olay yerinde vurarak öldürmüştü. Bloomberg News, saldırıda hayatını kaybeden kadının Erin Piacenti olduğunu duyurdu. Hastaneye kaldırılan yaralı erkeğin durumunun ise stabil olduğu öğrenildi.
Bank of America'dan yapılan açıklamada "Meslektaşımızın trajik kaybından dolayı şoktayız ve derinden üzgünüz. Kendisi çok değerli bir ekip arkadaşımızdı ve çok özlenecek. Kalbimiz ailesi ve tüm sevdikleriyle birlikte" ifadeleri kullanıldı.
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Times Meydanı'nda çok sayıda bıçak taşıyan bir kadının iki kişiyi bıçakladığını, ardından polisin elektroşok cihazı kullandığını ve silahlarını ateşlediğini söyledi.
New York Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada, "Soruşturma, NYPD Kuvvet Soruşturma Birimi tarafından devam etmektedir" denilerek, 49 yaşındaki şüpheli Pamela Cisneros'un pazartesi günü polis ekiplerinin müdahalesi sırasında öldürüldüğü belirtildi.
New York Polis Departmanı Komiseri Jessica Tisch, saldırının rastgele ve sebepsiz göründüğünü söyledi. Tisch, olay yerine gelen polis memurlarının, saldırganı elektroşok cihazıyla etkisiz hale getirmeye çalıştıktan sonra ateş açtığını ancak saldırganın bıçaklarla kendilerine doğru ilerlemesini engelleyemediklerini belirtti.
patronlardunyasi.com