Otomobil


Dataforce analistlerine göre, MG S9 SUV tipi hibrit ve şarj edilebilir hibrit modeller, Çinli otomobil üreticilerinin Mayıs ayında Avrupa satışlarının yüzde 11’ini elde etmesine destek oldu. Tüm yeni hibrit otomobil satışları piyasanın neredeyse dörtte birini ele geçirirken, Çin yapımı tamamen elektrikli otomobillere olan talep de arttı.

EN BÜYÜK İTİCİ GÜÇ SUNULAN DAHA FAZLA SEÇENEK

Dataforce analisti Julian Litzinger, “Çinli otomobil üreticileri, Avrupalı tüketicilerin tamamen elektrikli araçlara geçmeye hazır olmadığını erken fark etti ve ürün portföylerini buna göre uyarladı ve bunu çoğu Batılı rakiplerinden daha hızlı yaptı" dedi. Litzinger'e göre en güçlü itici güç, Çinli markaların tüketicilere paralarının karşılığında çok daha fazla özellik sunması.

BYD ve SAIC Motor gibi üreticiler, iç pazardaki araç fazlalığını gidermek amacıyla Avrupa pazarına agresif bir şekilde giriyor.

patronlardunyasi.com