Almanya’da ekonomik yavaşlamanın etkileri derinleşirken, inşaat sektörünün önemli üretim merkezlerinden biri daha krize girdi.
SAKSONYA'DAKİ PANARIAGROUP DEUTSCHLAND İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU
Alman gazetesi Bild’in haberine göre, Saksonya eyaletindeki Leisnig kentinde bulunan Panariagroup Deutschland GmbH iflas başvurusunda bulundu.
230 ÇALIŞANA DURUM BİLDİRİLDİ
Yaklaşık 230 çalışanın görev yaptığı fabrikada çalışanlar işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya. Şirket yönetimi, çalışanlara durumu cuma günü bildirdi.
16 HEKTARLIK ALAN ÜZERİNE KURULU, ALMANYA'NIN EN BÜYÜK YÜZÖLÇÜMÜNE SAHİP FABRİKASI
Habere göre tesis, yaklaşık 16 hektarlık alanıyla Almanya’nın en büyük seramik karo fabrikası olarak kabul ediliyor. Buradaki “en büyük” tanımı, üretim miktarından ziyade fabrikanın fiziksel büyüklüğüne, yani kapladığı toplam araziye dayanıyor. Bu yönüyle tesis, ülkenin en geniş yüzölçümüne sahip karo üretim kompleksi olarak öne çıkıyor.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ ZAYIFLAMA ETKİLİ OLDU
Fabrikanın mali sıkıntıya girmesinde zayıflayan inşaat sektörü ve hızla artan enerji maliyetleri etkili oldu. Şirketin, Chemnitz Yerel Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi.
İTALYAN ŞİRKET FABRİKAYI 2024 YILINDA DEVRALMIŞTI
İtalyan merkezli ana şirket Panariagroup Industrie Ceramiche S.p.A., Leisnig’deki tesisi 2024 yılında daha önce iflas eden Steuler Fliesen AG’den devralmıştı. Yıllık yaklaşık 6,2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olan fabrika, başta zemin ve banyo seramikleri olmak üzere orta ve üst сегмент ürünler üretiyor.
patronlardunyasi.com