Dünya


Almanya’nın tarihi soylu ailelerinden Baden Hanedanı’nda düğün hazırlıkları başladı. Hanedanın veliaht prensi Leopold von Baden ile Münihli girişimci Katharina von Baumbach’ın nişanlandığı, ailenin Salem Şatosu’nda yaptığı açıklamayla duyuruldu.

Leopold von Baden, Baden Hanedanı’nın başı Bernhard Markgraf von Baden ile Stephanie Markgräfin von Baden’ın en büyük oğlu. Madrid ve Tel Aviv’de uluslararası ilişkiler eğitimi alan 24 yaşındaki Leopold, bugün Hamburg’da bir girişim şirketinde çalışıyor.

MİLYARDER AİLENİN KIZIYLA EVLENİYOR

1999 doğumlu Katharina von Baumbach, Münih’te etkinlik organizasyonu alanında bağımsız girişimci olarak faaliyet gösteriyor. Babası Ferdinand von Baumbach ise dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Boehringer Ingelheim’ın sahibi aile arasında yer alıyor.

Alman basınında yer alan Manager Magazin verilerine göre Boehringer/von Baumbach ailesinin serveti yaklaşık 66,7 milyar euro seviyesinde. Bu servet, aileyi Almanya’nın en zengin aileleri arasında ilk sıraya taşıyor. 

İNGİLTERE KRALI CHARLES İLE AKRABALIKLARI VAR

Leopold von Baden’ın aile ağacı İngiliz kraliyet ailesine kadar uzanıyor. Prensin büyük büyükannesi Theodora von Griechenland und Dänemark, Kraliçe II. Elizabeth’in eşi Prens Philip’in kız kardeşiydi. Theodora, 1931 yılında Baden Hanedanı’na evlenerek katıldı.

Bu aile bağı üzerinden Leopold’un babası Bernhard, Prens William ve Prens Harry’nin ikinci dereceden kuzeni oluyor. Leopold da İngiliz kraliyet ailesiyle uzak akrabalık ilişkisini sürdürüyor.

Baden Hanedanı ile İngiliz kraliyet ailesi arasındaki bağ yalnızca soy ağacıyla sınırlı değil. Prens Philip, 1933’ten itibaren Salem Şatosu’ndaki okulda eğitim gördü. Philip, 1965 yılında Kraliçe II. Elizabeth ile birlikte Almanya’ya gerçekleştirdiği resmî ziyaret sırasında da Salem’i ziyaret etmişti. 

DÜĞÜN 2027'DE YAPILACAK

Düğünün 2027 yılında yapılması planlanıyor. Çiftin düğün töreninin nerede ve hangi kapsamda düzenleneceğine ilişkin ayrıntılar ise henüz açıklanmadı.

patronlardunyasi.com