Altı yıllık ABD yaşamının ardından çocukları Archie ve Lilibet ile birlikte İngiltere’ye geri dönen çiftin, ülkeye yerleşerek uzun bir süre burada kalması bekleniyor.
#video_9750290#
Konuyla ilgili Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunan Trump, şu ifadeleri kullandı:
"Ayrılmalarına sevindim. Zaten hiç hayranları değildim. Kraliçe ile ve Kral Charles ile çok iyi bir ilişkim vardı. Onlara karşı büyük bir saygısızlık ettiklerini düşünüyorum. Meghan'ın tavırlarını hiç beğenmedim. Kraliçe'ye ve Kral Charles'a karşı son derece saygısızdı. Eğer Kraliyet Ailesi’nin yerinde olsaydım, onları kesinlikle geri kabul etmezdim."
Altı yıl önce kraliyet görevlerini bırakarak ABD’ye taşınan ve bu süreçte aileye yönelik eleştirileriyle gündemden düşmeyen çiftin İngiltere'ye dönüşü, güvenlik masrafları tartışmasını da beraberinde getirdi.
Afganistan'da görev yapan ve İngiltere'deki güvenlik seviyesinin düşürülmesi nedeniyle daha önce İçişleri Bakanlığı ile davalık olan Prens Harry'nin, ailesinin yakın koruma alabilmesi için İçişleri Bakanı Shabana Mahmood’a mektup yazdığı belirtildi. İngiltere hükümeti ise güvenlik düzenlemelerinin finansmanına ilişkin sorular karşısında konunun "özel bir mesele" olduğunu ifade etmekle yetindi.
patronlardunyasi.com