Gündem


Kerim ÜLKER

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 3 yıl geçti. Binlerce canı kaybettiğimiz depremdeki en büyük felaketlerden biri de Adana’da yaşandı.

Adana'nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde 6 Şubat depremlerinde 40 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandığı 16 katlı Sami Bey Apartmanı'nın müteahhidi Abdullah Aybaba, Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıkta tatil yaparken yakalandı.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan firari müteahhit Abdullah Aybaba, turizm merkezi Pattaya’da denize sıfır lüks bir otelde yakalandı.  

VİZESİ İPTAL ETTİ

Tayland Polisi, Pattaya’daki Chon Buri göçmenlik ofisinde gözaltına aldığı firari müteahhit Abdullah Aybaba'nın vizesi iptal etti. Daha sonraki yasal işlemler için Nong Prue polis karakolundaki soruşturmacılara teslim edildi.

SUÇU BABASINA ATTI

Hakkında Interpol tarafından Kırmızı Bülten çıkarılan 76 yaşındaki Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba Çelik hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Ayrıca, apartmanın yıkılmasına ilişkin Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim Erdoğan ve eski Harita Kadastro Teknikeri Sunay Meydan hakkında da aynı suçtan bir dava açıldı. Her iki dava dosyası daha sonra birleştirildi.

“KURULU DÜZENİM VAR, İNGİLTERE’DEN GELEMEM”

İkisi firari müteahhit, ikisi tutuksuz olmak üzere dört sanığın yargılanmasına Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanmıştı. Firari sanık Eda Aybaba Çelik, mahkemeye gönderdiği savunma dilekçesinde, hakkında çıkarılan yakalama emri ve kırmızı bülten kararına itiraz etti. Çelik, 2017 yılından bu yana İngiltere'de yasal olarak ikamet ettiğini, bu nedenle firari değil, yurt dışında mukim bir sanık olduğunu belirtti. Hakkında "kuvvetli suç şüphesi" bulunmadığını savunan Eda Aybaba Çelik, binanın inşasından babası Abdullah Aybaba'nın sorumlu olduğunu belirtti.

patronlardunyasi.com