Liseyi geçen yıl bitiren Boydak Holding'in patronu Hacı Boydak'a göre, eğitim sisteminde revizyon şart. Boydak, bilgisayar veİngilizce gibi günlük hayatta sık kullanılan derslere ağırlık verilmesini istiyor.
53 yaşında liseyi bitirip 54 yaşında üniversiteye başlayan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 4+4+4 eğitim sistemine yapılan itirazları anlamadığını söylüyor. Geçen yıl liseyi bitirdiğini hatırlatan Boydak, "3,5 yıllık eğitim süresince 170 kredi ders aldım. Bunun 40 saati edebiyat ama sadece 4 saati bilgisayar dersiydi. Mevcut eğitim sisteminin revize edilmesi gerekir." dedi. Boydak, "Müfredatta bazı derslerin saatinin fazla, bilgisayar gibi pratikte kullanılacak derslerin saati ise az. Eğitim müfredatı, gerçek iş hayatının gerekliliklerine karşılık vermeli. Bilgisayar ve İngilizce gibi günlük hayatta çok sık kullanılan derslere daha fazla ağırlık verilmesi gerekir. Milletvekillerimizin bu konuda çalışma yapmalarını ve müfredatı iş hayatının gerekliliklerine göre düzenlemelerini arzu ederim." diye konuştu.
Kardeşi, Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ile İstanbul Ekonomi Kulübü'nün (İSEK) düzenlediği toplantıda konuşan Hacı Boydak, "4+4+4 eğitim sistemini destekliyorum. 1,5 milyon talebe hayata 1 yıl erken atılacak. Çok önemli. Bir de meslek dallarında aile ve çocuk kendi seçerse daha iyi olacak. Devlet zorla şuna git demeyecek." şeklinde konuştu.
Çocukların 6 yaşında eğitime başlamasına itiraz edildiğini hatırlatan Boydak, "Ama Çin'de eğitim yaşı 5. Onlar niye yapıyor?" diye sordu. Boydak, yeni sistemin Anadolu'nun doğusundakiler için de faydalı olacağını vurguladı. Doğu ve Güneydoğu'ya eğitim götürmeyenlerin oradakileri "Türkçe konuşamıyor." diye eleştirdiğine dikkat çeken Boydak, "Bizim Doğu ve Güneydoğu ile ayrı gayrımız yok. Hafızalarımızı tazelersek, 1974'te Kıbrıs Barış Harekâtı olduğu zamanlarda Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da, Elazığ'da insanlar askere gönüllü gitmek için kuyruk olmuşlardı. Savaşa katılmak için! O insanlar bizim kardeşlerimiz. Olaya böyle yaklaşıp, o bölgedeki işsizlik ve eğitimsizliğe çare bulmamız lazım." diye konuştu.
DİYARBAKIR'A EK BİR FABRİKA KURUYOR
Diyarbakır'da 52 bin metrekare arsa aldıklarını kaydeden Hacı Boydak, "Buraya fabrika kuracağız. Şu an ihale aşamasına gelindi." dedi. Fabrikanın inşaatının 2012 bitmeden tamamlanmasını öngördüklerini aktaran Boydak, 2013'te üretime başlayacaklarını, 600 kişiyi istihdam edeceklerini bildirdi. Mobilya üretimi yapacak fabrikanın ilk 500'e de bu anlamda örnek olacağını ifade etti.
Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ise Boydak Enerji'nin kurulu kapasitesini iki yılda iki katına çıkaracaklarını söyledi. Rüzgar ve hidroelektrik santral (HES) ağırlıklı büyüme planladıklarını aktaran Boydak, "Şu an kurulu kapasitemiz 240 megavat civarında. 2 yıl içinde bu rakamı 500 megavata 5-6 yıl içinde de 1.000 megavata çıkaracağız." dedi. Boydak enerji çatısı altında 4 farklı enerji şirketi bulunuyor. Nisan Enerji ve Bora Enerji'nin yüzde 100'üne sahip olan Boydak Holding, Muradiye Elektrik'in yüzde 70'ine, Gün Güneş Enerji'nin ise yüzde 80'ine sahip.
Memduh Boydak, bir aile şirketi olarak muhtemel dağılma ve bozulmalara karşı bir şirket anayasası hazırlama sürecinde olduklarını duyurdu. "Şu an hazırlık aşamasındayız." diyen Boydak, ailenin hiçbir anayasa olmaksızın bugünlere gelmesinde 'itaat ve saygı' kültürünün etkin rolü bulunduğunu söyledi. "Öyle ki Boydaklar'da kim kiminle kardeş, kim kimin akrabası bilinmiyor. Bunda otoriteye tabi olmanın payı var. Yani profesyonelliğin bittiği yerde lidere esasız." şeklinde konuşan Boydak, kurumsal yapı gereği yönetimde gelin ve damatlara yer vermediklerini kaydetti.