Gündem


Çete için tüketici kredisi de çeken ve kiraya çıkmak zorunda kalan Nevra K., yaşadıklarını “Ölüm gibi bir şey” diyerek anlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından dün 9  ilde düzenlenen operasyonda telefonla aradıkları kişileri polis ve  savcı olduklarını söyleyerek kandırıp, dolandırıcılık yapan çete çökertildi.

36 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI

İstanbul, Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Bursa, Edirne ve Adana’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 36 şüpheli İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek sorguya alındı.

AYNI KADINI 6 AYDA 50 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR

Şüphelilerin iş kadını Nevra K.’yı  polis olduklarını söyleyerek kandırıp 6 ay içinde toplam 50 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

Nevra K.’nın evlerini, mücevherlerini satarak şüphelilere verdiği öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca Ceren A.’yı da telefonla arayarak 1 milyon lirasını aldıkları belirlendi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde Nevra K.’nın alışveriş merkezinde şüpheliyle buluşup bir miktar para verdiği görüldü.

Şüphelilerin dolandırıcılık parasıyla aldıkları lüks otomobil ve evlere de polis tarafından el kondu.

15 ADET LÜKS ARAÇ, 8 MİLYONLUK KONUT, 20 TAPU….

Yetkililer şu ana kadar 15 adet lüks araç, 8 milyon lira değerinde bir konut, bir benzin istasyonu, 1 kadın kuaförü, 20 adet taşınmaz tapusuna el konulduğunu söyledi.

ÇETEYE PARA VERMEK İÇİN KREDİ DE ÇEKMİŞ

Öte yandan çeteye 50 milyon lirasını kaptıran Nevra K.’nin, çeteye vermek için 120 bin liralık da tüketici kredisi çektiği ortaya çıktı.

Evini satıp parasını çeteye verdiği için kirada oturan Nevra K.’nin, çeteden el koyulan gayrimenkul, işyeri ve otomobillerden dava sonuçlanana kadar pay alabilmesi de mümkün görünmüyor.

Dün Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek ifade veren Nevra K., yaşadıklarını gazetecilere şöyle anlattı:

“Bir operasyon yapacaklarını, devletin vergi dairesine, tapu dairelerine, bankalara operasyon yapacağını, devlet vatandaş işbirliği için beni aradıklarını söylediler. Ölüm gibi bir şey. Bir kere herkese olan güveninizi kaybediyorsunuz. Bu korkunç bir şey. Bu olaydan sonra bir tek devlete güvenme dışında yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Emniyet’e güvendim. Onlar da beni boşa çıkartmadılar. Paramı geri almak için umutluyum. Yaşadığım bu kötü olayın benden başka kimsenin başına gelmemesi için herkesi uyarmayı vatandaşlık görevim olarak görüyorum. Sizleri telefonla arayan, kendisini polis, savcı ya da Emniyet görevlisi olarak tanıtan kimseye itibar etmeyin. Sundukları hiçbir bahaneye inanmayın. Kimsenin benim gibi canı yanmasın.”