İçişleri, Maliye, Sağlık ve Ulaştırma ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 22 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.
Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyurulara göre, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, ''Haşim Akın'' ile ortakları ''Akın İnşaat Mimarlık Mühendislik Madencilik Turizm Nakliyat İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi, Uysal İnşaat Tekstil Taşımacılık Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Akın ve Uysal Limited Şirketleri''ni ihalelerden men etti.
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü (Van) tarafından yapılan ihaleye katılan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 1 yıl süreyle tüm ihalelere giremeyecek.
TÜRKİYE İŞ KURUMU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre ''Yılmaz Seçme''ye ihale cezası getirdi. Türkiye İş Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğünün ihalesine katılan ve Balıkesir'de bulunan Yılmaz Seçme, 1 yıl müddetle tüm ihalelerden men edildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
İçişleri Bakanlığı da 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 2 firmaya ihalelere katılma yasağı getirdi. Buna göre, Mersin İl Özel İdaresinin ihalesine katılan ve Mersin'de bulunan ''Bülent Demir'' ile ''Ali Topkıran''a 6'şar ay süreyle kurum ihalelerine katılma cezası verildi.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 5 kişi ve firma değişik sürelerle ihalelerden men edildi.
Yasak getirilen kişi ve firmalar şunlar:
''İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihalesine giren İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Cenikli Ticaret Mehmet Cenikli (1 yıl)
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan ihaleye katılan İzmir Ticaret Odasına kayıtlı Güven Medikal Tıbbi Malzeme Ticaret Güven Ekiztepe (6 ay)
İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihalesine giren İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Akmed Tıbbi Gereçler ve Sağlık Hizmetleri İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Fatma Nilgün Özdoğan (6 ay)
Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ihalesine katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Özel Tekno-Dent Diş Protez Laboratuvarı Tıbbi Cihazlar Eğitim Ar-Ge Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Hüseyin Berktaş (1 yıl)
Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Baştabipliği tarafından gerçekleştirilen ihaleye giren Gaziantep Ticaret Odasına kayıtlı Resmed Medikal Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (1 yıl)''
MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Öte yandan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü toplam 13 kişi ve firmayı ihalelerden men etti.
4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün ihalelerine 1 yıl süreyle katılma yasağı getirilen kişi ve firmalar şunlar:
''Nevşehir Derinkuyu Malmüdürlüğü (Milli Emlak Şefliği) tarafından yapılan ihaleye katılan Neriman Kızılırmak, Hatice Çiçek (1 yıl)
Çanakkale Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine giren Bekir Ünlü (1 yıl)
Bursa Defterdarlığı Ertuğrulgazi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihaleye giren Serkan Yazar (1 yıl)
Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün ihalesine katılan Fatih Çelik (1 yıl)
Manisa Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihaleye giren Adem Genekşe (1 yıl)
Rize Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Cevat Koyuncu (1 yıl)
Kayseri Defterdarlığının (Milli Emlak Müdürlüğü) ihalesine giren Kayseri Ticaret Odasına kayıtlı Salih Metal Prf. Döküm Hurda Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (1 yıl)
Alanya Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisi tarafından yapılan ihaleye katılan Hakan Sivri (1 yıl)
Susurluk Malmüdürlüğünün ihalesine giren Okan Ok (1 yıl)
Rize Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihaleye giren İbrahim Hayri Kuğuoğlu (1 yıl)
Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğünün ihalesine katılan Zeki Suna (1 yıl)
İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye giren Aslan Uzunalioğlu Motorlu Araçlar Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ (1 yıl)''